Op dagen dat ik niet veel tijd heb om lang in de keuken te staan of als ik niet zo veel zin heb om te koken, maar wél een gezonde maaltijd op tafel wil toveren, grijp ik standaard naar dit recept:
Spaghetti met boerenkool. Heerlijk met Parmezaanse kaas, pijnboompitten en een goede olijfolie. En knoflook voor een beetje pit.
Nu zie ik jullie al bijna denken: huh? Boerenkool? Ook in de zomer?
Ja, hoor, kan best, gewoon de diepvriesvariant nemen.
De oer-Hollandse stamppot boerenkool vind ik echt niet lekker, maar zo 'los' door de spaghetti vind ik dit veel smakelijker én je profiteert zo van de vele gezondheidsvoordelen dat boerenkool heeft.
Lust je geen boerenkool, dan is dit recept ook erg lekker met spinazie.
Hier wissel ik trouwens ook mee af.
Thuis vindt iedereen deze pastavariant erg lekker, dat zegt genoeg toch?
Dit gerecht is zó makkelijk, kind kan de was doen, en dat kind heeft dit gerecht in een kwartier op tafel, wel met de juiste voorbereidingen :-)
Nieuwsgierig? Komt hier het recept ↓
Ingrediënten, voor vier personen:
300 gram volkoren spaghetti
450 gram boerenkool of spinazie, uit de diepvries
zakje pijnboompitten
3 tenen knoflook
5 eetlepels olijfolie extra vierge
Parmezaanse kaas, nog te raspen uit 1 stuk, ongeveer 100 gram nodig
Bereiden:
Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Rooster de pijnboompitten in een koekenpan totdat ze een mooi goudbruin kleurtje krijgen en laat afkoelen op een bord.
Verwarm de boerenkool of de spinazie zonder olie in dezelfde koekenpan totdat ze warm zijn.
Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas.
Maal met een staafmixer de knoflook, de helft van de pijnboompitten en 5 eetlepels olijfolie tot een puree.
Voeg deze toe aan de verwarmde boerenkool. Is het nog wat droog, voeg dan wat warm water toe.
Roer de helft van de Parmezaanse kaas door de boerenkool.
Giet ondertussen de spaghetti af, doe deze terug in de pan en roer dan het boerenkoolmengsel door de spaghetti.
Verdeel over 4 borden en bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas en de pijnboompitten.
Nog een scheutje olijfolie er overheen en wat zout uit de molen maakt dit gerecht heel smakelijk!
Lekker met komkommer of maak er een tomatensalade bij.
Buon Appetito!
Benieuwd of jij dit gerecht ook gaat maken?
♡
Nou het klinkt lekker en ziet er ook lekker uit. Wij zijn pasta mensen dus wie weet?
BeantwoordenVerwijderenLekker, maar dan kies ik toch voor de spinazie versie ;)
BeantwoordenVerwijderenNet zo lekker Willy! :-)
VerwijderenJe vind het vast goed als ik het met spinazie ga proberen hè....hihihi liefs Ria 💕🍀💕
BeantwoordenVerwijderenUiteraard, je bent daar vrij in :-)
VerwijderenJe zult niet teleurgesteld zijn!