Doorgaan naar hoofdcontent

Spaghetti, maar dan anders


Op dagen dat ik niet veel tijd heb om lang in de keuken te staan of als ik niet zo veel zin heb om te koken, maar wél een gezonde maaltijd op tafel wil toveren, grijp ik standaard naar dit recept: 
Spaghetti met boerenkool. Heerlijk met Parmezaanse kaas, pijnboompitten en een goede olijfolie. En knoflook voor een beetje pit.


Nu zie ik jullie al bijna denken: huh? Boerenkool? Ook in de zomer? 
Ja, hoor, kan best, gewoon de diepvriesvariant nemen. 
De oer-Hollandse stamppot boerenkool vind ik echt niet lekker, maar zo 'los' door de spaghetti vind ik dit veel smakelijker én je profiteert zo van de vele gezondheidsvoordelen dat boerenkool heeft.
Lust je geen boerenkool, dan is dit recept ook erg lekker met spinazie. 
Hier wissel ik trouwens ook mee af.
Thuis vindt iedereen deze pastavariant erg lekker, dat zegt genoeg toch?


Dit gerecht is zó makkelijk, kind kan de was doen, en dat kind heeft dit gerecht in een kwartier op tafel, wel met de juiste voorbereidingen :-)
Nieuwsgierig?  Komt hier het recept


Ingrediënten, voor vier personen:

300 gram volkoren spaghetti
450 gram boerenkool of spinazie, uit de diepvries
zakje pijnboompitten
3 tenen knoflook
5 eetlepels olijfolie extra vierge
Parmezaanse kaas, nog te raspen uit 1 stuk, ongeveer 100 gram nodig

Bereiden:

Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. 
Rooster de pijnboompitten in een koekenpan totdat ze een mooi goudbruin kleurtje krijgen en laat  afkoelen op een bord.
Verwarm de boerenkool of de spinazie zonder olie in dezelfde koekenpan totdat ze warm zijn.
Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas.
Maal met een staafmixer de knoflook, de helft van de pijnboompitten en 5 eetlepels olijfolie tot een puree.
Voeg deze toe aan de verwarmde boerenkool. Is het nog wat droog, voeg dan wat warm water toe.
Roer de helft van de Parmezaanse kaas door de boerenkool.
Giet ondertussen de spaghetti af, doe deze terug in de pan en roer dan het boerenkoolmengsel door de spaghetti.
Verdeel over 4 borden en bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas en de pijnboompitten. 
Nog een scheutje olijfolie er overheen en wat zout uit de molen maakt dit gerecht heel smakelijk!
Lekker met komkommer of maak er een tomatensalade bij.

Buon Appetito!


Benieuwd of jij dit gerecht ook gaat maken?



Reacties

  1. Nou het klinkt lekker en ziet er ook lekker uit. Wij zijn pasta mensen dus wie weet?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lekker, maar dan kies ik toch voor de spinazie versie ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Je vind het vast goed als ik het met spinazie ga proberen hè....hihihi liefs Ria 💕🍀💕

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Uiteraard, je bent daar vrij in :-)
      Je zult niet teleurgesteld zijn!

      Verwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een reactie hebt achtergelaten, dank je wel!

Tot de volgende keer!

Populaire posts van deze blog

Trapkast annex computerkast

Een echte kast is het natuurlijk niet, de ruimte die nu eindelijk klaar is. Voorheen was het een provisiekast, zo'n kast onder de trap die je veel ziet in (nieuwbouw)huizen. Toen we hier in 2000 heen verhuisden, zag ik al dat zo'n kast goed te gebruiken is om je computer neer te zetten en je administratie bij te houden. Al die tijd heeft de computer hier goed dienst gedaan, maar ik was de kleur op de gestuukte muur een beetje zat. Ik wilde wat anders. En laat deze ruimte nu een ware metamorfose hebben ondergaan! Kijken jullie even mee? Tijdens de donkere uurtjes... Over de Charles Eames stoel ligt een heerlijk warm schapenvacht... Een mooie bureaulamp van Ikea doet nu dienst als wandlamp. De zware steen die in de voet van de lamp zat hebben we verwijderd. Daarna de snoer korter geknipt en in de voet verwerkt, waarna Marcel gaten in de voet geboord heeft, zodat de lamp simpel op te hangen was. Zeg nou zelf, zo'n aparte lamp zie je toch nergens? En het leuke is: ...

Een wandeling alleen, maar niet eenzaam...

  Afgelopen vrijdag ben ik weer eens alleen gaan wandelen. Dit keer ga ik voor klompenpad Beekweidenpad in Voorst. Navigatie aan in de auto, en al rijdend kom ik uiteindelijk in de buurt van Apeldoorn aan. Al gauw wordt het me duidelijk: ik ben verkeerd genavigeerd. Google Maps op mijn telefoon is wat duidelijker: ik moet nog ruim 20 minuten rijden voordat ik op de plaats van bestemming ben. Verdorie, wat nu? Ik rij een stukje terug, tuur vanuit mijn ooghoeken en zie het welbekende klompenpaden-bordje! Ik stap uit en de kleine lettertjes op het bordje vertellen me dat dit om het Woldermarkerpad gaat. Nooit van gehoord. My best friend Google vertelt me dat dit pad 7 kilometer is. Hmmm... voor vandaag vind ik deze te kort, zeker als je bedenkt dat het eerdergenoemde Beekweidenpad 16 kilometer is. Ik kijk nog even verder op mijn telefoon en zie dat de start van het Avervoorderpad 8 minuten verderop rijden is. Ik besluit hierheen te gaan rijden, zeker als ik ontdek dat de route 13 kilo...

Vensterbank op vensterbank

Deze vierzitter hebben we nog niet zo lang en aanvankelijk was het niet de bedoeling dat deze voor het raam zou komen te staan. Maar het was wat even schuiven en uiteindelijk staat de bank hier toch het allermooist. Aangezien de rugleuning wat hoger is dan het grote raam zelf en je zo de vensterbank niet kan zien, moet je slim in gaan spelen met accessoires dat je er neerzet: Twee lampen die hoog op hun voetjes staan en een  lange, elegante dame. Om het zicht naar de achtertuin niet te belemmeren, kwam ik op het idee om een vensterbankje te ontwerpen. Zo'n laag bankje dat nét boven de bank uitpiept, waarop mooie spulletjes op gelegd kan worden. Dat bleek heel makkelijk: Marcel is handig en met een beetje tijd en de juiste middelen toverde hij dit bankje tevoorschijn: Gedroogde pompoenachtigen en een dadeltak maken het sfeertje af: een tikje klassiek, maar toch rustig door het kleurengebruik. Trouwens: een mooier uitzicht naar de achtertuin kan ik niet bedenken:  Jero...