Doorgaan naar hoofdcontent

Ik pak het bloggen weer op!


Het is al zo lang geleden dat ik hier mijn vrije tijd besteedde aan het schrijven van verhalen, dat voornamelijk ging over het stylen en decoreren van ons huis en onze tuin. Ik maakte daarvan met heel veel plezier foto's en schreef hier een passend verhaaltje bij. Ik kon me er echt helemaal in verliezen. Schrijven vond ik zo leuk!
Maar social media als Facebook en vooral Instagram werd steeds populairder en heel veel bloggers maakten daarnaar de overstap. Logisch, via Instagram kan je op een hele snelle manier je mooiste gemaakte foto's kwijt en ook nog een verhaaltje erbij neerzetten. 
Bloggen was niet meer populair, vooral omdat het ook best wel wat tijd kostte. Met pijn in mijn hart nam ik hiervan ook afscheid en werd het hier ook stil...


Jaren later, ja echt, we spreken nu over zes jaar later(!) begon het weer te kriebelen bij mij. Vraag me niet waarom en op welk moment dat gebeurde. Het gebeurde gewoon!
Ik pakte het fotograferen namelijk weer op met mijn spiegelreflexcamera, want hiermee maak je toch echt wel de mooiste foto's. Ik deelde deze steeds vaker op Facebook en op Instagram, maar ik merkte dat ik toch wat miste: het plaatsen van de mooiste foto's en het uitschrijven van verhalen. Op deze manier hoop ik een wat breder publiek te bereiken om ze (jullie!) mee laten te genieten. 


"About the beautiful things of life..."

Vanaf nu plaats ik niet alleen artikelen over ons interieur en de tuin, maar zul je meerdere onderwerpen gaan lezen. Ik vind namelijk zo veel dingen leuk! Sporten en actief bezig zijn zoals wandelen, de natuur en bijvoorbeeld koken en bakken is ook één van mijn passies. Wie weet plaats ik hier ook recepten als hier animo voor is.
Al mijn verhalen zullen begeleid worden van foto's van eigen hand. Want fotograferen is mijn grootste hobby. Een mooie foto zegt soms meer dan 1000 woorden!


Vandaag begin ik met een post over wandelen. De laatste weken heb ik dit veel gedaan en zijn hier aardig wat foto's van gemaakt. Te mooi om deze voor mezelf te houden. Dus ik deel ze graag! Toegegeven: met mooi en lekker zonnig weer maak je al gauw de mooiste foto's. 
Licht is soms zo bepalend!

Gisteren was de dag dat onze oudste zoon de uitslag kreeg: gaat Jeroen over naar Mavo 4 of mag deze jongen nog een jaartje overdoen? Hij stond namelijk een dikke 4 voor Wiskunde. Voor de overige vakken stond hij gelukkig wel een voldoende. Normaal gesproken is deze 4 niet voldoende om over te mogen gaan, dus hij mocht de zogenaamde reparatieopdrachten gaan doen. Een hele vreemde benaming, en als je Googelt, kom je niet heel ver ;-) In het kort hield dit voor Jeroen in dat hij opdrachten moest gaan maken van alle hoofdstukken uit zijn Wiskunde boek. Dat was afgelopen donderdag. Dus we dachten, okee, donderdagmiddag horen we of hij overgaat! Maar helaas moest hij gisteren weer verder, want hij had niet alle hoofdstukken af. 
In het kort gezegd, ik werd er maar goed nerveus van en besloot om vrijdagochtend de stoute wandelschoenen aan te trekken en een wandeling te maken. Hoofd leegmaken. Zenuwen de baas worden. Fotograferen. Afleiding dus.
Dit keer werd het Klompenpad het Wageningse Engpad. Deze start bij Fletcher Hotel De Wageningsche Berg. Het heeft een prachtig gelegen terras, met een fenomenaal uitzicht over het Rijndal. 
De dag begon behoorlijk bewolkt, en dat kun je ook goed zien op de onderstaande foto:


Bovenop de Wageningse berg, loop je al gauw richting het voormalige landgoed Belmonte. Na de Tweede Wereldoorlog kwam het gehavende landgoed in handen van de Universiteit van Wageningen, die er een botanische tuin vestigde. Maar liefst 11 hectare groot is dit stadspark dat daarmee één van de grotere botanische tuinen van Nederland is. 
Ik had dus grote verwachtingen van dit park, maar helaas stond op dat moment lang niet alles (meer) in bloei. De tuin telt namelijk honderden struiken van de Rododendron waarvan er op dit moment natuurlijk geen enkele struik meer in bloei is :-)
Dus ik ging op zoek naar planten die wél aan het bloeien waren en ik vond ze!
Een feestje hoor, om bijzondere bloemen voor eeuwig vast te leggen.


Nu is de Hortensia niet eens héél bijzonder, want je ziet ze best wel vaak, maar ze horen absoluut in mijn top 3 van mooiste tuinplanten. Juist omdat je ze in allerlei soorten, maten en kleuren hebt 


Een soort Campanula, de klokjesbloem


Een mooi natuurlijk aangelegde border, echt een lust voor het oog!


Dit heb ik nog niet eerder gezien, wat een mooi soort met een ingetogen kleur bloem


Grassen, voor mij ook een genot om naar te kijken, want  je hebt altijd beweging in de tuin door de wuivende grasaren


Spelen met de camera, om zo de mooiste foto's tevoorschijn te halen. Als je goed kijkt heb ik de distel niet op de voorgrond gehaald, maar gaat de aandacht juist naar de reigersbek


Een reusachtige pluim van de fluweelboom


Bijzondere leliesoort 

Al gauw voert de wandeling door bosranden en uiteindelijk gaat deze over door de vele volkstuinen hier in de buurt. Hier was het een feestje voor de zintuigen, vooral voor de ogen, om hier bijna letterlijk doorheen te lopen. Ontzettend veel bloemen stonden in bloei.


Netjes achter kippengaas, maar dóór het prikkeldraad heen richt de bloem zich naar de zon: de zonnebloem. Je wordt er zo vrolijk van!


Een verlegen jonge Friezin liep een stukje met me mee


Dat hek, prachtig! Hier zou ik wel raad mee weten en een mooie plek in onze tuin geven 


Opstijgende vogels


'Hé, mag ik een stukje met je meelopen?"


Je wandelt ook een stukje langs een biologische wijngaard, altijd erg leuk om te zien al die wijnranken. Iets met vakantiegevoel?


In de loop van de ochtend, werd het lekker zonnig. Kijk hoe mooi het licht op de varens valt


Vingerhoedskruid met sproetjes 


De klaproos, zo mooi hoe deze bij dat tuinhekje bloeit


Ook hier trossen vol bramen, maar... helaas nog niet rijp genoeg


Prachtig pad onder het bladerdek van beukenbomen 



Hier loop je weer tegen het einde van de wandeling aan en kwam ik al weer veel te snel terug bij de auto. Maar hee... hoe kan dit? Op mijn 'teller' stond maar 8,5 km, terwijl de wandeling ansich 13 km is? 
Blijkbaar heb ik een markering gemist en de route verkeerd gevolgd, jammer!

Maar op zich kwam het wel goed uit, want al snel kreeg ik te horen dat Jeroen over is naar de vierde! 

Eind goed, al goed :-)


Reacties

  1. Nou gezellig dat je er weer bent, mooie foto's en gefeliciteerd!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Marjolijn,
    Wat leuk zeg, dat je weer begonnen bent met bloggen.
    Het kriebelt bij mij ook nog steeds, sinds ik in september van 2018 mijn laatste post plaatste.
    Ik overweeg nu sterk om het ook maar weer eens te proberen. Ik heb foto's zat, want dat is niet verminderd in de jaren; het fotograferen. Zo goed als dagelijks doe ik dat nog steeds.
    Je merkt het wel. Intussen heb ik zeker weten heel erg van jouw mooie wandeling meegenoten.
    Op naar de volgende post...
    Veel lieve groetjs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Mirjam, wat leuk dat je nog dagelijks foto's maakt. Dat gaat natuurlijk ook wel heel makkelijk he tegenwoordig met een telefoon. Gaaf trouwens dat je nu ook een post hebt gemaakt op je eigen blog. Ik vond dat toen een erg leuke tijd. Ik hoop ook zo weer andere bloggers te inspireren.
      Wens je een mooie maandag,Mirjam! Tot gauw ♡

      Verwijderen
  3. Dag Marjolein, via het blog van Mirjam kom ik hier terecht. Leuk om je wandelingen en andere dingen te volgen. Fijn dat je zoon naar de vierde kan.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk Willy! Welkom! Zal ook eens een kijkje op jouw blog kijken. Zag al mooi servies tevoorschijn komen ;-)

      Lieve groet,
      Marjolijn

      Verwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een reactie hebt achtergelaten, dank je wel!

Tot de volgende keer!

Populaire posts van deze blog

Een wandeling alleen, maar niet eenzaam...

  Afgelopen vrijdag ben ik weer eens alleen gaan wandelen. Dit keer ga ik voor klompenpad Beekweidenpad in Voorst. Navigatie aan in de auto, en al rijdend kom ik uiteindelijk in de buurt van Apeldoorn aan. Al gauw wordt het me duidelijk: ik ben verkeerd genavigeerd. Google Maps op mijn telefoon is wat duidelijker: ik moet nog ruim 20 minuten rijden voordat ik op de plaats van bestemming ben. Verdorie, wat nu? Ik rij een stukje terug, tuur vanuit mijn ooghoeken en zie het welbekende klompenpaden-bordje! Ik stap uit en de kleine lettertjes op het bordje vertellen me dat dit om het Woldermarkerpad gaat. Nooit van gehoord. My best friend Google vertelt me dat dit pad 7 kilometer is. Hmmm... voor vandaag vind ik deze te kort, zeker als je bedenkt dat het eerdergenoemde Beekweidenpad 16 kilometer is. Ik kijk nog even verder op mijn telefoon en zie dat de start van het Avervoorderpad 8 minuten verderop rijden is. Ik besluit hierheen te gaan rijden, zeker als ik ontdek dat de route 13 kilomete

Trapkast annex computerkast

Een echte kast is het natuurlijk niet, de ruimte die nu eindelijk klaar is. Voorheen was het een provisiekast, zo'n kast onder de trap die je veel ziet in (nieuwbouw)huizen. Toen we hier in 2000 heen verhuisden, zag ik al dat zo'n kast goed te gebruiken is om je computer neer te zetten en je administratie bij te houden. Al die tijd heeft de computer hier goed dienst gedaan, maar ik was de kleur op de gestuukte muur een beetje zat. Ik wilde wat anders. En laat deze ruimte nu een ware metamorfose hebben ondergaan! Kijken jullie even mee? Tijdens de donkere uurtjes... Over de Charles Eames stoel ligt een heerlijk warm schapenvacht... Een mooie bureaulamp van Ikea doet nu dienst als wandlamp. De zware steen die in de voet van de lamp zat hebben we verwijderd. Daarna de snoer korter geknipt en in de voet verwerkt, waarna Marcel gaten in de voet geboord heeft, zodat de lamp simpel op te hangen was. Zeg nou zelf, zo'n aparte lamp zie je toch nergens? En het leuke is:

Tafelkleedhangers

Met deze straffe wind is het geen overbodige luxe om tafelhangers aan je tafelkleed te hebben hangen. Maar... als je die niet in huis hebt, dán wordt het een ander verhaal! Dus bedacht ik zelf wat. Met Stijn zocht ik in de tuin naar de mooiste steentjes en bond er zwart-wit lint omheen. Dat lint had ik nog ergens liggen (wie bewaart heeft wat!). Met een perforator gaatjes gemaakt in het tafelkleed en de steentjes eraan vastgebonden. Wat een toeval, hé... het lint en het tafelkleed lijken voor elkaar gemaakt te zijn! Ik denk dat jullie je wel voor kunnen stellen dat ik met zoiets simpels héél blij ben! Tijdens het fotograferen ontdekte ik onder de tuintafel een schattig groepje Lelietje-der-Dalen.  Alleen helaas wel zonder bloemetjes... Maar ook zonder, zie ik de schoonheid wel in!