Doorgaan naar hoofdcontent

Mmmm...

... frambozenmuffins...!



Aan muffins denk je al gauw aan cakejes, en deze frambozen-muffins zien er ook zo uit, maar ze smáken me toch veel lekkerder dan zomaar een cakeje!
Allereerst is de samenstelling iets anders en ook de verhouding tussen meel, suiker en boter verschilt.
Ook smáken ze anders. Meer naar boterkoek.
En behalve verse frambozen zitten er ook stukjes witte chocolade in...
Nou... als dat niet lekker klinkt, dan weet ik het ook niet meer!


Het recept zet ik hieronder even neer.
 Het is zó makkelijk te maken en veel heb je niet nodig!
Uit m'n hoofd:

Voor ongeveer 12 muffins heb je nodig:

225 gram zelfrijzend bakmeel
200 gram (riet)suiker
100 gram witte chocolade, in stukjes gehakt of geraspt
1 zakje vanillesuiker
1 theelepel zout
2 eieren
200 gram gesmolten roomboter
bakje frambozen

Verwarm de oven op 175 graden.
Meng in een kom het bakmeel, met de suiker, chocolade, vanillesuiker en het zout.
Klop in een andere kom gedurende 1 minuut de eieren los met een mixer. Voeg de gesmolten boter toe.
Roer het eigmengsel door de droge ingrediënten tot een dik beslag.
Neem een muffinvorm en vul ieder vormpje voor de helft.
Leg hierop een paar frambozen en schep hier een lepel beslag op tot net onder de rand van de vorm.
Bak ongeveer 35-45 minuten in de oven totdat ze goudbruin en gaar zijn.


Een succes bij zowel groot als klein...

Bon appetit!


Reacties

  1. Dat ziet er overheerlijk uit, dus eh...is het al op :)?

    Lieve groet, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klinkt heerlijk..;-))
    Heb net muffins gebakken met witte chocola, zijn ook moeilijk te weerstaan!
    groetjes Dineke

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oei oei oei! Te lekker... Fijne avond. Liefs Janneke

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Muffins, ziet er lekker uit zeg! Maar uhm...je ging toch barbequeën ;-)?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi Marjolijn,
    Morgen komt Sanne een dagje bij mij en dan gaan we sowieso cupcakes maken, maar ik weet nu wel zeker dat we ook deze frambozenmuffins gaan maken.... We eten er een paar van op, en dan nog een paar en de rest lekker in de vriezer voor als Ben weer thuis is...
    Ik wens je een heel fijne avond,
    Liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  6. It looks so delicate like.

    Hugs
    Elna

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dat ziet er smakelijk uit zeg!

    Ik ga het recept zeker een keer proberen.

    Fijne avond,

    Lieve groet, Loes

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik denk dat die er hier ingaan als zoete koek, hahaha. Had vorige week een cake gebakken, ging even om een boodschap en toen ik terug kwam, was hij op! Ja, als de kids groter worden, worden hun magen ook groter. Groetjes Alie

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Dat ziet er heerlijk uit zeg!

    Groet, Marjonel

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Mjammie...het water loopt me al in de mond!
    Binnenkort ook maar eens uitproberen!
    En de foto's zijn ook erg mooi!!

    Liefs en tot morgen bij de bbq!

    Maris xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Dat je nog tijd had om ze op de foto te zetten; hier is het altijd dringen als er weer iets uit de oven komt :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. mmmmmmmm..... ben niet een echte snoeperd maar deze ga ik dit weekend uitproberen. Frambozen en witte chocolade lijkt me een geweldige combinatie

    groetjes bep

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat ziet dat er heerlijk uit en alleen al de combinatie van frambozen en witte chocolade; een receptje om zeker binnenkort eens uit te proberen!

    Fijne avond. Lieve groet, Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  14. nou dit klinkt zeker lekker Marjolijn en ze zien er ook heerlijk uit!!
    vanavond tijdens mijn tuinrondje heb ik lekker van de eerste framboos genoten, als er meer rijp zijn ga ik jouw recept zeker uitproberen!

    lieve groetjes, Tjits

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Heerlijk...ze zijn vast op nu, maar ik kan het zo bijna proeven. Ik ga het zeker proberen, de kids zullen het geweldig vinden. Bedankt voor het recept! Nog een fijne week, lieve groet Diana

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Dat ziet er verrukkelijk uit! En is niet moeilijk te maken, is ook belangrijk.
    En wat een mooie combinatie van ingredienten, daar zou ik niet zomaar opkomen!

    Lieve groet,
    Gerry

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Oh heerlijk Marjolijn,lekkere muffins...en helemaal niet moeilijk te maken.
    Gelukkig hebben we bijna vakantie dus genoeg tijd om het eens te maken...mjamm...
    Liefs Chris

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Dat klinkt heerlijk.... die ga ik zeker proberen.
    Was trouwens even afgeleid want zag een foto van je onder deze post waar je nog lang haar had. Wat zag je er toen anders uit.

    Liefs Lia

    BeantwoordenVerwijderen
  19. O ja, deze wil ik ook maken, het water loopt me in de mond..
    Ben gek op frambozen!!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Mmmm, ik proef ze...nou ja bijna dan....

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een reactie hebt achtergelaten, dank je wel!

Tot de volgende keer!

Populaire posts van deze blog

Een wandeling alleen, maar niet eenzaam...

  Afgelopen vrijdag ben ik weer eens alleen gaan wandelen. Dit keer ga ik voor klompenpad Beekweidenpad in Voorst. Navigatie aan in de auto, en al rijdend kom ik uiteindelijk in de buurt van Apeldoorn aan. Al gauw wordt het me duidelijk: ik ben verkeerd genavigeerd. Google Maps op mijn telefoon is wat duidelijker: ik moet nog ruim 20 minuten rijden voordat ik op de plaats van bestemming ben. Verdorie, wat nu? Ik rij een stukje terug, tuur vanuit mijn ooghoeken en zie het welbekende klompenpaden-bordje! Ik stap uit en de kleine lettertjes op het bordje vertellen me dat dit om het Woldermarkerpad gaat. Nooit van gehoord. My best friend Google vertelt me dat dit pad 7 kilometer is. Hmmm... voor vandaag vind ik deze te kort, zeker als je bedenkt dat het eerdergenoemde Beekweidenpad 16 kilometer is. Ik kijk nog even verder op mijn telefoon en zie dat de start van het Avervoorderpad 8 minuten verderop rijden is. Ik besluit hierheen te gaan rijden, zeker als ik ontdek dat de route 13 kilomete

Trapkast annex computerkast

Een echte kast is het natuurlijk niet, de ruimte die nu eindelijk klaar is. Voorheen was het een provisiekast, zo'n kast onder de trap die je veel ziet in (nieuwbouw)huizen. Toen we hier in 2000 heen verhuisden, zag ik al dat zo'n kast goed te gebruiken is om je computer neer te zetten en je administratie bij te houden. Al die tijd heeft de computer hier goed dienst gedaan, maar ik was de kleur op de gestuukte muur een beetje zat. Ik wilde wat anders. En laat deze ruimte nu een ware metamorfose hebben ondergaan! Kijken jullie even mee? Tijdens de donkere uurtjes... Over de Charles Eames stoel ligt een heerlijk warm schapenvacht... Een mooie bureaulamp van Ikea doet nu dienst als wandlamp. De zware steen die in de voet van de lamp zat hebben we verwijderd. Daarna de snoer korter geknipt en in de voet verwerkt, waarna Marcel gaten in de voet geboord heeft, zodat de lamp simpel op te hangen was. Zeg nou zelf, zo'n aparte lamp zie je toch nergens? En het leuke is:

Stoer met een vleugje romantiek

Wat heb ik lang plezier gehad van de witte druifjes in cappuccino-kopjes  (klik) Gewoon, door geen water te geven, lekker tegendraads!  Op een gegeven moment gingen ze hangen en werd het tijd om deze bolletjes in de tuin te zetten. Volgend voorjaar hoop ik ze weer terug te zien, buiten! Zaterdag ben ik naar de plaatselijke bloemist gegaan waar ik op zoek was naar kleine hyacintbolletjes, het liefst in wit.  In gedachten zag ik dit al voor me: ik zou met witte saus originele terracottapotjes beschilderen en deze één voor één vullen met een enkel hyacintbolletje.  De potjes zou ik drie-op-een-rij op de salontafel zetten. En dat is gelukt, toch miste ik wat... ... een stoer accent met een vleugje romantiek. Dat werd een stuk oud hout.  Voor de romantiek ging ik naar zolder en vond ik een schattig nostalgisch kaartje dat ik laatst bij een bestelling bij Fort Lapin erbij kreeg. Jute touw door het kaartje en om één van de potjes wikkelen en ik geniet als ik op de bank m'n boek a