Doorgaan naar hoofdcontent

Tussen de buien door...

... heb ik een paar foto's gemaakt van de tuin...


Tuurlijk, slakken zijn niet Moeders Mooiste, en ik ben ook zéker niet fan van ze, maar als je er eens goed voor gaat zitten zie je dat ze best aardig te fotograferen zijn


Helaas zijn ze erg dol op al het groen in onze tuin, en dat zie je ook wel aan de gaten in het bladerdek van de hosta's.


Het kan altijd erger, maar ik probeer de slakken ook bijna dagelijks te vangen en dan gooi ik ze over de sloot.
(Nog altijd 'vriendelijker' dan met slakkenkorrels strooien, toch?)

Maar ik dwaal wat af, want in eerste instantie wilde ik wat foto's plaatsen van wat er zoal groeit en bloeit in de tuin.


De hosta, mooi door z'n eenvoud.


Zuiverwitte bloemen!

Tussen de bloemen en de bladeren door, groeien varens.
In dit gedeelte van de tuin is het schaduwrijk; de hosta's en de varens varen er wel bij.


Omdat in dit stukje schaduwrijke tuin eigenlijk weinig bloemen kunnen bloeien, heb ik dit stukje dan ook bewust 'rustig' gehouden.
Spelen met verschillende bladvormen.
En hier en daar een rozenstruik, met, uiteraard:
witte bloemen.


Kijk, de eerste uitgekomen roos van dit jaar!
Tsja, hoe kan het ook anders, met zo weinig zon duurt het wat langer.


Om de rust wat extra te onderstrepen, heb ik een paar weken geleden Oosters aandoende stenen 'kunstwerken' opgehangen.


Ik vind ze prachtig en er helemaal bij passen in het sfeertje.


Zo, de ligstoelen staan al te popelen om bedekt te worden met heerlijk zachte kussens.
Dat ga ik morgen maar eens lekker doen.
Want... we krijgen weer prachtig weer!

(En dan gelijk ook maar het mos en onkruid tussen de steentjes weghalen, ja ja, ik weet het :-))

Ik wens jullie alvast een heerlijk Hemelvaart-weekend!

Reacties

  1. Wat een leuke foto's van de slakken. Mooie tuinfoto's ook. Ja, we gaan weer heerlijk genieten van het lange weekend! Groetjes Peggy

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hey en jij veel succes met je onkruid verwijderen, niet het leukste om te doen....

    leuk gefotograveerd die slak.

    fijne avond
    gr Stina

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een mooie slakkenfoto's, de tuin zit er hier na een regenbui ook vol mee. Ik verzamel ze weleens in een emmer en leeg die dan bij ons aan de overkant bij de slootkant.
    Prachtig die Hosta's en Oosterse kunst.
    Hier wordt de lucht alweer blauwer, maar ik was best blij met een regenachtige dag, de tuin die schreeuwde erom.
    Ik wens jou ook hele fijne dagen Marjolijn.
    Lieve groet, Mea

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ik heb genoten van je tuinfotos Marjolijn, heel erg leuk!! mooi grijs blad van de hosta en zo mooi met de witte bloemen!
    dat wordt genieten de komende (vrije) dagen, heerlijk hè!!

    lieve groetjes, Tjits

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Aarghh..slakken! Ze hebben vorig jaar mijn lupines en riddersporen opgegeten, er was niets meer van over. Dus laat de droogte en het zonnetje maar komen!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ook ik ben geen fan van slakken, vooral niet als ik erop ga staan, dan vind ik het aan de ene kant zielig en ik griezel van het zien.
    Maar ik vind je header super mooi, en de foto's van je tuin helemaal genieten.

    Fijne vrije dagen!
    Lieve groet
    Tanja

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hier hebben we altijd vrij veel last van slakken dus hosta's blijven nooit lang goed! Jammer want ik vind dat een hele mooie plant om in de tuin te hebben.

    Als je je stoel telkens iets verschuift, kun je morgen liggend het onkruid tussen de stenen verwijderen hihi...zo kun je het aangename met het onaangename combineren :-)!

    Ik wens jou ook een hele fijne dagen!

    Lieve groet, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ja slakken en hosta's gaan helaas altijd samen.
    Toen wij hier nog hosta's hadden, waren ze altijd aangevreten door de slakken.
    Maar ja, natuur hé.
    Je hebt er wel mooie foto's van gemaakt.

    Jij ook fijne dagen.
    Liefs Lia

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Slakken zijn ook niet mijn favoriete beestjes..
    Maar je hebt ze geweldig op de gevoelige plaat weten vast te leggen.
    Geniet van het prachtige hemelvaartweekend dat er aan komt.
    Groetjes Hetty

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hmmm...nu je een slak zo mooi in beeld brengt is ie toch wel leuk...maar idd na al die regen houden ze een parade door MIJN tuin ;(
    Prachtig zo je beelden uit de tuin...mooi met die druppels...zo heerlijk groen en fris.
    Fijne avond
    Lieve groet

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Mooie tuinplaatjes zelfs van de slak:) Ook hier hosta's dus slakken in de tuin. Geniet morgen van je tuintje!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Je hebt prachtige tuinfoto's gemaakt en ja de slakken zijn hier ook in grote getalen... Vooral de stokrozen zijn de pineut. Mijn hosta's heb ik alleen nog maar in zinken bakken en teilen dan heb je bijna geen last meer van slakken want het is zo zonde dat ze het blad weg eten...
    Veel succes met onkruid wieden, het weer wordt fantastisch dus je kunt zo nu en dan(niet te vaak) even leker pauzeren in zo'n heerlijke stoel~!
    Fijne dagen, groetjes Sjoukje

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hoi Marjolein,

    Zag je op mijn blog, Elst bij Arnhem inderdaad, ik woon in Driel. In augustus is er weer een Luikse markt. Mooie foto's al die grijs tinten in de tuin, super. Ach en dat slakje, hij is wel fotogeniek hoor.

    Lieve groet,
    Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Leuke slakkenfoto's heb je gemaakt. Wij hebben ook van die heerlijke stoelen achter het huis staan, gaan we morgen lekker in liggen en van het mooie weer genieten. Succes met je tuin en vergeet niet ook regelmatig even uit te rusten en te genieten...

    Fijne dag,
    Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Hier ook flink wat slakken in mijn tuin, maar sorry...ik gebruik wel de korrels. Ik hou anders niks meer van mijn mooie Hosta's over, die zijn volgens mij wel erg lekker :-)) (vinden de slakken..hihi..)

    Ik wens je een fijne dag
    Lieve groet,
    Patricia

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Hosta's zijn mijn favoriete planten in de tuin en slakken die kan je daar niet bij gebruiken. Gelukkig zitten er hier niet veel en als ik ze tegenkom gooi ik ze altijd in de voortuin daar staan geen hosta's dus blijft het achter mooi.
    Groetjes, Nicole

    BeantwoordenVerwijderen
  17. hey misss MMMM

    Jaa die hollandse vrouwen in de USA, daar keek ik ook elke keer na en ik ben niet zo'n NET 5 madam maar daar kijk ik wel naar haha...die van RTL 4 vind ik maar niets..

    lachen dat we toch wat overeenkomsten hebben...
    Ik heb mijn man wel even een paar hints gegeven dat hij kadootjes mee moest nemen uit de USA dus we zullen het zien haha...hou mijn blog maar in de gaten hierover..

    Ik ga nu lekker slapen, beetje hoofdpijn, ik hoop dat ik nooit van die slaken in mijn tuin tegen kom hahaha

    Enne ik volg je!

    Caab

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een reactie hebt achtergelaten, dank je wel!

Tot de volgende keer!

Populaire posts van deze blog

Een wandeling alleen, maar niet eenzaam...

  Afgelopen vrijdag ben ik weer eens alleen gaan wandelen. Dit keer ga ik voor klompenpad Beekweidenpad in Voorst. Navigatie aan in de auto, en al rijdend kom ik uiteindelijk in de buurt van Apeldoorn aan. Al gauw wordt het me duidelijk: ik ben verkeerd genavigeerd. Google Maps op mijn telefoon is wat duidelijker: ik moet nog ruim 20 minuten rijden voordat ik op de plaats van bestemming ben. Verdorie, wat nu? Ik rij een stukje terug, tuur vanuit mijn ooghoeken en zie het welbekende klompenpaden-bordje! Ik stap uit en de kleine lettertjes op het bordje vertellen me dat dit om het Woldermarkerpad gaat. Nooit van gehoord. My best friend Google vertelt me dat dit pad 7 kilometer is. Hmmm... voor vandaag vind ik deze te kort, zeker als je bedenkt dat het eerdergenoemde Beekweidenpad 16 kilometer is. Ik kijk nog even verder op mijn telefoon en zie dat de start van het Avervoorderpad 8 minuten verderop rijden is. Ik besluit hierheen te gaan rijden, zeker als ik ontdek dat de route 13 kilomete

Trapkast annex computerkast

Een echte kast is het natuurlijk niet, de ruimte die nu eindelijk klaar is. Voorheen was het een provisiekast, zo'n kast onder de trap die je veel ziet in (nieuwbouw)huizen. Toen we hier in 2000 heen verhuisden, zag ik al dat zo'n kast goed te gebruiken is om je computer neer te zetten en je administratie bij te houden. Al die tijd heeft de computer hier goed dienst gedaan, maar ik was de kleur op de gestuukte muur een beetje zat. Ik wilde wat anders. En laat deze ruimte nu een ware metamorfose hebben ondergaan! Kijken jullie even mee? Tijdens de donkere uurtjes... Over de Charles Eames stoel ligt een heerlijk warm schapenvacht... Een mooie bureaulamp van Ikea doet nu dienst als wandlamp. De zware steen die in de voet van de lamp zat hebben we verwijderd. Daarna de snoer korter geknipt en in de voet verwerkt, waarna Marcel gaten in de voet geboord heeft, zodat de lamp simpel op te hangen was. Zeg nou zelf, zo'n aparte lamp zie je toch nergens? En het leuke is:

Stoer met een vleugje romantiek

Wat heb ik lang plezier gehad van de witte druifjes in cappuccino-kopjes  (klik) Gewoon, door geen water te geven, lekker tegendraads!  Op een gegeven moment gingen ze hangen en werd het tijd om deze bolletjes in de tuin te zetten. Volgend voorjaar hoop ik ze weer terug te zien, buiten! Zaterdag ben ik naar de plaatselijke bloemist gegaan waar ik op zoek was naar kleine hyacintbolletjes, het liefst in wit.  In gedachten zag ik dit al voor me: ik zou met witte saus originele terracottapotjes beschilderen en deze één voor één vullen met een enkel hyacintbolletje.  De potjes zou ik drie-op-een-rij op de salontafel zetten. En dat is gelukt, toch miste ik wat... ... een stoer accent met een vleugje romantiek. Dat werd een stuk oud hout.  Voor de romantiek ging ik naar zolder en vond ik een schattig nostalgisch kaartje dat ik laatst bij een bestelling bij Fort Lapin erbij kreeg. Jute touw door het kaartje en om één van de potjes wikkelen en ik geniet als ik op de bank m'n boek a