Doorgaan naar hoofdcontent

Poespas-post


Is het bij jullie ook zo bewolkt? Binnen is het net zo donker? Ik heb nog nét niet de lampen aangedaan!  Ik meende zonet, tijdens het boodschappen doen, een druppel regen op mijn neus te voelen...
Hé... we zijn een beetje gewend geraakt aan de zon!
Maar straks iets leuks in het verschiet: lekker struinen bij één van mijn lievelingswinkels: de Intratuin.
Wat ik ga halen weet ik nog niet precies, wél wil ik wat potten gaan vullen met bloembolletjes en viooltjes. Even nét wat meer sfeer in de tuin brengen.


Mag ik even een lief dametje aan jullie voorstellen?

 
  
Dit is Britney, een schat van een poes! Ze maakt alweer 11 jaar deel van ons gezin.
Britney is vernoemd naar het ras Britse Korthaar.
Helaas is ze wat schuw, zeker naar vreemde mensen toe. Door de fokker (destijds bevriend met ons, maar nu allang niet meer) is ze de eerste levensweken niet goed opgevoed. De eerste 10 weken van haar leventje zat ze alleen maar op een slaapkamertje boven, samen met haar moeder en twee broertjes. Mensen zag ze eigenlijk nauwelijks, alleen als de kattenbak verschoond moest worden en als mama wat te eten en te drinken kreeg.

Zielig eigenlijk...


Maar... bij ons is ze goed terecht gekomen hoor! De laatste jaren is ze eigenlijk alleen maar buiten te vinden. Dáár voelt ze toch het allerprettigst. We hebben een konijnenhok zodanig 'ingericht' dat ze er lekker kan slapen op een dekentje en ze altijd droog en warm ligt. Het hok is voorzien van heus isolatie-materiaal! :-)

Afgelopen weekend genoot ze ook zo van het zonnetje...


Om 10.15 uur ben ik begonnen met deze post; en ik ben nu al klaar! :-)

Oefening baart kunst...

Reacties

  1. Hoe dan ook het is je gelukt.. goed gedaan.. en in de toekomst zal het alleen maar sneller gaan...
    Groetjes Hetty

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jammer ja het regent hier inderdaad al! Mooie poes, en zo leuk die foto met dat tongetje ;)
    Groeten, Corine(THUIS)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een mooie poes, inderdaad zielig dat ze na de geboorte geen liefdevolle verzorging heeft gehad. Gelukkig maar dat ze uiteindelijk goed terecht is gekomen!

    Hier staat Intratuin ook op het programma...veel plezier!

    Lieve groet, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Britney is echt sprekend de poes van mijn oude overburen, hoewel die zeker niet zo'n achtergrond heeft gehad. Hier staat ook het tuincentrum vanmiddag op het programma en als ik niet kan vinden wat ik zoek, wordt het morgen even richting de Intratuin (moet ik een stukje verder voor) ... nu de regen nog inruilen voor de zon :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ohhh....heerlijk even gezellig struinen bij Intratuin, ben er vorige week nog geweest en je raakt er niet uitgekeken.
    Wat een prachtig poezebeestje Marjolijn en wat een geluk dat ze bij jullie zo goed terecht is gekomen, je heb mooie foto's van deze lieve dame gemaakt.
    Hier komt de zon erdoor, maar vanmorgen regende het hier behoorlijk.

    Lieve groet, Mea

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Oh, jij hebt ook al zo'n schoonheid. Ik wilde er graag een en zag ze hier nergens.... tot ik hier in blogland kwam. En nu lijkt het of iedereen er een heeft behalve ik (snik)
    Nee geintje natuurlijk, ik zou er wel graag een hebben maar durf het niet met ons oude Bessy..
    Maar ligt ze nu de hele dag in het konijnenhok.

    Lieve groet Lia
    En blijven oefenen....hihi

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Zie je wel....je gaat al vooruit.....
    Hier ook een grijze dag ;(
    Toch is grijs niet lelijk....zie die prachtige Britney nu.....een plaatje van grijs
    Fijne dag
    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Die Britney kan wel solliciteren als model! Wat laat ze zich prachtig fotograferen...

    Lieve groetjes,
    Wanda

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een lieverd zeg !!! echt mooi is ze hoor!! leuke post !~!!...liefs Ria....

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Kijk nu eens mijn favoriete merk kat ;-)

    Hier bij ons zijn er drie en eentje in dezelfde kleur, leuke foto's en een super leuke naam.

    Lieve groet,
    Tanja

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Via via ben ik op je blog terechtgekomen en deze ziet er gewelildig uit. Heb me gelijk als volger aangemeld. Wat een mooie poes heb je en wat fijn dat ze nu goed terecht gekomen is. Mijn hond komt uit het asiel en is de eerste jaren slecht behandeld en dat is nu nog te merken. Hij is schuw naar anderen. maar wij hebben er een ontzettend fijne hond aan. Misschien zie ik je een keer bij mij langskomen? Groetjes Peggy

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Zo is dat , het bloggen leert heel snel hoor ......en het is verslavend , dus pas op !

    Ik vind poes Britney erg leuk , wij zijn hier ook gek op katten en hebben er dan ook drie. Twee poezen zijn aan komen lopen en de jongste is een kater en hebben we van jongs af aan en is een echte dondersteen....maar wel leuk.

    nou fijne avond nog , groetjes gea

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hai Marjolein!
    Bedankt voor je lieve mailtje, leuk om te horen dat je m'n blog graag leest. Jij hebt het ook leuk hoor, en na zo'n korte blogtijd al best veel volgers! Veel plezier met bloggen, lieve groetjes Freekje

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat een mooi kat dat je hebt !!
    Ik wou dt ik ook een katje had, maar hier thuis zijn mijn ouders niet echt voor de dieren, en moet ik maar wachten tot ik het huis uitben. Wat wel nog een tijdje kan duren.

    Groetjes
    Eline DM*

    Ps: Altijd welkom om mijn blogje te komen bezoeken, en als je er dan toch bent, mag je altijd een reactie achterlaten.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Hier in het hoge Noorden een heerlijk zonnetje! Dat wordt genieten vandaag!! :)

    Wat een prachtige kat! Mooie grijze kleur!

    Groetjes! Ilona

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een reactie hebt achtergelaten, dank je wel!

Tot de volgende keer!

Populaire posts van deze blog

Een wandeling alleen, maar niet eenzaam...

  Afgelopen vrijdag ben ik weer eens alleen gaan wandelen. Dit keer ga ik voor klompenpad Beekweidenpad in Voorst. Navigatie aan in de auto, en al rijdend kom ik uiteindelijk in de buurt van Apeldoorn aan. Al gauw wordt het me duidelijk: ik ben verkeerd genavigeerd. Google Maps op mijn telefoon is wat duidelijker: ik moet nog ruim 20 minuten rijden voordat ik op de plaats van bestemming ben. Verdorie, wat nu? Ik rij een stukje terug, tuur vanuit mijn ooghoeken en zie het welbekende klompenpaden-bordje! Ik stap uit en de kleine lettertjes op het bordje vertellen me dat dit om het Woldermarkerpad gaat. Nooit van gehoord. My best friend Google vertelt me dat dit pad 7 kilometer is. Hmmm... voor vandaag vind ik deze te kort, zeker als je bedenkt dat het eerdergenoemde Beekweidenpad 16 kilometer is. Ik kijk nog even verder op mijn telefoon en zie dat de start van het Avervoorderpad 8 minuten verderop rijden is. Ik besluit hierheen te gaan rijden, zeker als ik ontdek dat de route 13 kilomete

Trapkast annex computerkast

Een echte kast is het natuurlijk niet, de ruimte die nu eindelijk klaar is. Voorheen was het een provisiekast, zo'n kast onder de trap die je veel ziet in (nieuwbouw)huizen. Toen we hier in 2000 heen verhuisden, zag ik al dat zo'n kast goed te gebruiken is om je computer neer te zetten en je administratie bij te houden. Al die tijd heeft de computer hier goed dienst gedaan, maar ik was de kleur op de gestuukte muur een beetje zat. Ik wilde wat anders. En laat deze ruimte nu een ware metamorfose hebben ondergaan! Kijken jullie even mee? Tijdens de donkere uurtjes... Over de Charles Eames stoel ligt een heerlijk warm schapenvacht... Een mooie bureaulamp van Ikea doet nu dienst als wandlamp. De zware steen die in de voet van de lamp zat hebben we verwijderd. Daarna de snoer korter geknipt en in de voet verwerkt, waarna Marcel gaten in de voet geboord heeft, zodat de lamp simpel op te hangen was. Zeg nou zelf, zo'n aparte lamp zie je toch nergens? En het leuke is:

Stoer met een vleugje romantiek

Wat heb ik lang plezier gehad van de witte druifjes in cappuccino-kopjes  (klik) Gewoon, door geen water te geven, lekker tegendraads!  Op een gegeven moment gingen ze hangen en werd het tijd om deze bolletjes in de tuin te zetten. Volgend voorjaar hoop ik ze weer terug te zien, buiten! Zaterdag ben ik naar de plaatselijke bloemist gegaan waar ik op zoek was naar kleine hyacintbolletjes, het liefst in wit.  In gedachten zag ik dit al voor me: ik zou met witte saus originele terracottapotjes beschilderen en deze één voor één vullen met een enkel hyacintbolletje.  De potjes zou ik drie-op-een-rij op de salontafel zetten. En dat is gelukt, toch miste ik wat... ... een stoer accent met een vleugje romantiek. Dat werd een stuk oud hout.  Voor de romantiek ging ik naar zolder en vond ik een schattig nostalgisch kaartje dat ik laatst bij een bestelling bij Fort Lapin erbij kreeg. Jute touw door het kaartje en om één van de potjes wikkelen en ik geniet als ik op de bank m'n boek a