Doorgaan naar hoofdcontent

Paars accent tussen al dat wit, grijs, zwart en een ieniemienie toefje bruin

 Vandaag een rustig daagje gehad, na een wel héél wilde nacht...
Ennuh...niet meteen het ergste van mij denken, haha.
Wat bleek nou? De oudste was vannacht zo ontzettend ziek geworden... en maar overgeven! We moesten wel 10 keer het bed uit.
Arm zieltje was het...

Dus vandaag alleen de jongste naar school gebracht. Maar, om 12.00 uur bij school zag ik hem niet. Bleek dat hij op school ook zo ziek was geworden. Zo sneu,en wít dat hij zag...!
Hopelijk blijft het mij en Marcel bespaard, want ik weet hoe besmettelijk het kan zijn.
Ik zal jullie de verdere details besparen!


Vrijdag heb ik de nieuwste VT-wonen gekregen. Leuk nummer weer dit keer.
De Ariadne at Home vind ik ook erg leuk. Ik merk dat ik, qua stijl, tussen het landelijke en het wat strakkere in zit. Omdat onze nieuwe keuken hoogglans wit is, past alléén het landelijke, er niet bij.

Hier zie je een pagina uit de VT-wonen opengeslagen; een levensgroot Eijffinger behang van een zebrahoofd. Super voor aan een groot wand in de woonkamer! Bij een ander; niet bij mij :-)
  
 Zoals jullie weten, voel ik me het prettigst bij neutrale kleuren. Maar af en toe mag er best een paars accentje tussen al dat wit, grijs, zwart en een ieniemienie toefje bruin. Vind het eigenlijk zelfs heel erg mooi.
Met dank aan mijn zoon Jeroen, die heeft het krokusje uit de tuin geplukt.


Wat vinden jullie van de salontafel? Mooi he... Een paar maanden geleden tufde ik met de auto 15 km zuidwaarts om de tafel op te halen bij iemand thuis. Die persoon had een grenen tafel aangeboden op Marktplaats. En ow... wat was deze op het eerste gezicht afschuwelijk. Echt dat vergeelde grenen en bovendien glimde deze ook nog. Maar ik keek er doorheen: alles met de afbijt gehaald en geschuurd. Daarna met witte grond gelakt, RAL9010 voor- en afgelakt, met tussen de lakken door steeds voorzichtig opschuren, zodat je het hout blijft zien. Als finish tough twee laagjes blanke lak (van Cépé).  De poten zijn wel mooi dekkend wit afgelakt.

En zie hier het resultaat!

De tafel kostte me, alles bij elkaar, nog geen €15!

Kijk, dat vind ik leuk. Tweedehands items, helemaal eigen maken, tussen het nieuwe, wat duurdere spul.

Ik wens jullie een hele fijne week!


Reacties

  1. Je tafel is een pronkstukje geworden...echt.
    En leuk zo'n voorjaarsbloeier op tafel.
    Beterschap maar met de kids......;(
    Fijne avond

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat is je tafel mooi geworden! Hier staat in het tuinhuisje een grenen tafel, voor binnen bestemd maar door mij voor buiten bedoeld. Ik moet nog eens kijken of het zin heeft om met de tafel voor buiten aan de slag te gaan, ik vermoed dat het hout sowieso na één jaar al rot is.

    Een fijne avond! Lieve groet, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ach die arme mannetjes van je beterschap verwen ze maar lkkr.

    geweldig die zebra he ik was er ook helemaal weg van.
    en je tafel is zeker mooi geworden en wat een geweldig prijsje zeg.
    leuk toch om van zo'n lelijk ding weer wat moois te maken daar kan ik ook zo van blijven genieten.

    grtjs jij ook een fijne week

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een heerlijke sfeer Marjolijn. Je tafelblad ziet er prachtig uit en ......nou wil ik deze ook wel helemaal zien hoor hihi Leuk dat éne paarse bloempje.
    Enne.....geen probleem hoor als je hetzelfde behang als mij kiest....ze hebben deze overigens ook in paars hihi.
    Beterschap met je zoontjes.
    Lieve groet, Mea

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik vind je tafel prachtig geworden, heb ook nog een tafel staan die moet worden overgeschilderd.

    Groet,
    Jeanette

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dank je wel voor je lieve mailtje om jezelf voor te stellen. Zo leuk! Je hebt een leuke blog en ik ga je zeker volgen!

    Liefs,
    Rozmeen

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hoi,

    Ik vind je blog hartstikke leuk en ga je volgen. En inderdaad het is verslavend maar het is zo leuk om al je interieurperikelen met anderen te delen. Dank je wel voor je leuke mailtje en ik kom zeker vaker bij je kijken~!
    Oh ja ben je friezin of zo want je sloot af met oant sjen?

    Groetjes Sjoukje

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een reactie hebt achtergelaten, dank je wel!

Tot de volgende keer!

Populaire posts van deze blog

Een wandeling alleen, maar niet eenzaam...

  Afgelopen vrijdag ben ik weer eens alleen gaan wandelen. Dit keer ga ik voor klompenpad Beekweidenpad in Voorst. Navigatie aan in de auto, en al rijdend kom ik uiteindelijk in de buurt van Apeldoorn aan. Al gauw wordt het me duidelijk: ik ben verkeerd genavigeerd. Google Maps op mijn telefoon is wat duidelijker: ik moet nog ruim 20 minuten rijden voordat ik op de plaats van bestemming ben. Verdorie, wat nu? Ik rij een stukje terug, tuur vanuit mijn ooghoeken en zie het welbekende klompenpaden-bordje! Ik stap uit en de kleine lettertjes op het bordje vertellen me dat dit om het Woldermarkerpad gaat. Nooit van gehoord. My best friend Google vertelt me dat dit pad 7 kilometer is. Hmmm... voor vandaag vind ik deze te kort, zeker als je bedenkt dat het eerdergenoemde Beekweidenpad 16 kilometer is. Ik kijk nog even verder op mijn telefoon en zie dat de start van het Avervoorderpad 8 minuten verderop rijden is. Ik besluit hierheen te gaan rijden, zeker als ik ontdek dat de route 13 kilomete

Trapkast annex computerkast

Een echte kast is het natuurlijk niet, de ruimte die nu eindelijk klaar is. Voorheen was het een provisiekast, zo'n kast onder de trap die je veel ziet in (nieuwbouw)huizen. Toen we hier in 2000 heen verhuisden, zag ik al dat zo'n kast goed te gebruiken is om je computer neer te zetten en je administratie bij te houden. Al die tijd heeft de computer hier goed dienst gedaan, maar ik was de kleur op de gestuukte muur een beetje zat. Ik wilde wat anders. En laat deze ruimte nu een ware metamorfose hebben ondergaan! Kijken jullie even mee? Tijdens de donkere uurtjes... Over de Charles Eames stoel ligt een heerlijk warm schapenvacht... Een mooie bureaulamp van Ikea doet nu dienst als wandlamp. De zware steen die in de voet van de lamp zat hebben we verwijderd. Daarna de snoer korter geknipt en in de voet verwerkt, waarna Marcel gaten in de voet geboord heeft, zodat de lamp simpel op te hangen was. Zeg nou zelf, zo'n aparte lamp zie je toch nergens? En het leuke is:

Stoer met een vleugje romantiek

Wat heb ik lang plezier gehad van de witte druifjes in cappuccino-kopjes  (klik) Gewoon, door geen water te geven, lekker tegendraads!  Op een gegeven moment gingen ze hangen en werd het tijd om deze bolletjes in de tuin te zetten. Volgend voorjaar hoop ik ze weer terug te zien, buiten! Zaterdag ben ik naar de plaatselijke bloemist gegaan waar ik op zoek was naar kleine hyacintbolletjes, het liefst in wit.  In gedachten zag ik dit al voor me: ik zou met witte saus originele terracottapotjes beschilderen en deze één voor één vullen met een enkel hyacintbolletje.  De potjes zou ik drie-op-een-rij op de salontafel zetten. En dat is gelukt, toch miste ik wat... ... een stoer accent met een vleugje romantiek. Dat werd een stuk oud hout.  Voor de romantiek ging ik naar zolder en vond ik een schattig nostalgisch kaartje dat ik laatst bij een bestelling bij Fort Lapin erbij kreeg. Jute touw door het kaartje en om één van de potjes wikkelen en ik geniet als ik op de bank m'n boek a