Doorgaan naar hoofdcontent

Intra(s)t(r)uin(en)

Eén van mijn favoriete bezigheden is struinen bij de Intratuin.
Hier in de buurt is een hele grote vestiging. In het voorjaar en in de zomer ben ik daar bijna wekelijks te vinden. Inspiratie opdoen, planten en éénjarigen kopen om in één van de vele potten en bloembakken te planten.

Zo ben ik er afgelopen woensdag ook geweest. Met mijn kinderen heb ik aardig wat witte kleinbloemige viooltjes gehaald. Samen met wat narcisbolletjes. Deze narcisjes krijgen, als ze uitkomen, ook van die witte bloemen. 

Mooi! 




Een deel van de plantjes heb ik geplant in twee grote potten. Deze potten hebben de hele winter buiten gestaan op de tuintafel. Wonder boven wonder zijn ze niet kapot gevroren! Ze zien er oud uit, maar heb ik pas vorige zomer gekocht bij Karwei. Deze winkel verkoopt in het seizoen soms leuke accessoires voor in de tuin voor lage prijzen. Maar je moet geluk hebben en er net tegenaan lopen!




Dit schattige kippetje ook meegenomen. Past wel goed in het vroege voorjaar-sfeertje dacht ik zo. Wat takjes erom heen en broeden maar!




En zo ziet de tuintafel er nu uit.


Hieronder nog wat (detail)foto's van andere potten, die ook zo mooi verweerd zijn door weersinvloeden.


 


Ik wens jullie een heerlijk weekend!  

Reacties

  1. Oooh Prachtig! de potten zijn echt errug mooi!
    tjee karwei toch eens vaker heen gaan..
    een heel fijn weekend

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Intratuin vind ik een heerlijke winkel, maar dat geldt inderdaad ook voor Karwei. Gaat de Gamma- en Praxisreclame meestal rechtstreeks naar het oud papier, de Karwei folder wordt altijd aandachtig bekeken:).

    Je potten op tafel staan erg leuk, gecombineerd met je kip is het helemaal in lentesfeer!

    Een fijn weekend! Lieve groet, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Haha...wie weet binnenkort dus ook echte paaskuikentjes met zo'n broedend kipje....
    Prachtig die verweerde potten en dan die heerlijke lente bloeiers erin......
    Kom maar op met de lente ;)
    Fijn weekend

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oh, wat een mooie potten zijn dat. Toch eens vaker het foldertje doorkijken.
    Woon jij vlak bij het bos????

    Nou kom maar op met die lente...
    Lieve groet Lia

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wauw, dat ziet er sfeervol uit. En wat een mooi uitzicht vanuit de tuin. Je woont heerlijk vrij zo te zien! Fantastisch...

    Lieve groetjes,
    Wanda

    BeantwoordenVerwijderen
  6. De potten zien er mooi verweerd uit en je hebt ze weer leuk opgemaakt! En wat een prachtig vrij uitzicht heb je...om jaloers op te worden! Groetjes Peggy

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wauw, die potten zijn echt gaaf ... en ik stap ook graag in het autootje richting de Intratuin om even te neuzen ... maar wat een geweldig uitzicht heb jij zeg! Groetjes, Colin

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een leuk stilleven op je tuintafel. Ik hoor dat de Formido af en toe ook hele leuke landelijke accessoires verkoopt. Toch de krantjes maar weer eens goed bekijken en niet gelijk weggooien.

    Groet,
    Jeanette

    BeantwoordenVerwijderen
  9. wat een gezelligheid bij je op tafel...
    ik kan je helaas niet meer toevoegen aan de blogs die ik volg.
    maar ik kan je wel volgen via de sidebar
    groetjes
    Anita
    http://alle-mooie-dingen.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hallo Marjolijn,

    Gefeliciteerd...met de start van je blog!
    Altijd leuk om weer een nieuwe blogster te mogen ontdekken.

    Wat heb je prachtige potten!
    Karwei heeft inderdaad, erg leuke seizoensartikelen. Het krantje smoelt ook veel meer, als alle andere bouwmarkten.

    Ik weet eigenlijk niet of mijn mailadres niet goed werkt..ik verder geen klachten en heb vorige week ook wel mail van anderen mogen ontvangen.
    Zelf kopieer ik het adres naar hotmail.

    Succes, ik ga je zeker vaker tegen komen... Je blog ziet er gezellig uit!

    Bedankt voor je bezoekje en een fijne week!
    Lieve groet, Helena

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hi Marjolijn. Wat leuk dat je ook een blog begonnen bent. Ik las zojuist je mail en kon me je vraag nog goed herinneren. Moest meteen even bij je langs gaan. Waar ik nu wel benieuwd naar ben is of je de stoelen uiteindelijk nog gevonden hebt? Ik meld me meteen aan, dus je zult me nog wel vaker zien.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een reactie hebt achtergelaten, dank je wel!

Tot de volgende keer!

Populaire posts van deze blog

Een wandeling alleen, maar niet eenzaam...

  Afgelopen vrijdag ben ik weer eens alleen gaan wandelen. Dit keer ga ik voor klompenpad Beekweidenpad in Voorst. Navigatie aan in de auto, en al rijdend kom ik uiteindelijk in de buurt van Apeldoorn aan. Al gauw wordt het me duidelijk: ik ben verkeerd genavigeerd. Google Maps op mijn telefoon is wat duidelijker: ik moet nog ruim 20 minuten rijden voordat ik op de plaats van bestemming ben. Verdorie, wat nu? Ik rij een stukje terug, tuur vanuit mijn ooghoeken en zie het welbekende klompenpaden-bordje! Ik stap uit en de kleine lettertjes op het bordje vertellen me dat dit om het Woldermarkerpad gaat. Nooit van gehoord. My best friend Google vertelt me dat dit pad 7 kilometer is. Hmmm... voor vandaag vind ik deze te kort, zeker als je bedenkt dat het eerdergenoemde Beekweidenpad 16 kilometer is. Ik kijk nog even verder op mijn telefoon en zie dat de start van het Avervoorderpad 8 minuten verderop rijden is. Ik besluit hierheen te gaan rijden, zeker als ik ontdek dat de route 13 kilomete

Trapkast annex computerkast

Een echte kast is het natuurlijk niet, de ruimte die nu eindelijk klaar is. Voorheen was het een provisiekast, zo'n kast onder de trap die je veel ziet in (nieuwbouw)huizen. Toen we hier in 2000 heen verhuisden, zag ik al dat zo'n kast goed te gebruiken is om je computer neer te zetten en je administratie bij te houden. Al die tijd heeft de computer hier goed dienst gedaan, maar ik was de kleur op de gestuukte muur een beetje zat. Ik wilde wat anders. En laat deze ruimte nu een ware metamorfose hebben ondergaan! Kijken jullie even mee? Tijdens de donkere uurtjes... Over de Charles Eames stoel ligt een heerlijk warm schapenvacht... Een mooie bureaulamp van Ikea doet nu dienst als wandlamp. De zware steen die in de voet van de lamp zat hebben we verwijderd. Daarna de snoer korter geknipt en in de voet verwerkt, waarna Marcel gaten in de voet geboord heeft, zodat de lamp simpel op te hangen was. Zeg nou zelf, zo'n aparte lamp zie je toch nergens? En het leuke is:

Stoer met een vleugje romantiek

Wat heb ik lang plezier gehad van de witte druifjes in cappuccino-kopjes  (klik) Gewoon, door geen water te geven, lekker tegendraads!  Op een gegeven moment gingen ze hangen en werd het tijd om deze bolletjes in de tuin te zetten. Volgend voorjaar hoop ik ze weer terug te zien, buiten! Zaterdag ben ik naar de plaatselijke bloemist gegaan waar ik op zoek was naar kleine hyacintbolletjes, het liefst in wit.  In gedachten zag ik dit al voor me: ik zou met witte saus originele terracottapotjes beschilderen en deze één voor één vullen met een enkel hyacintbolletje.  De potjes zou ik drie-op-een-rij op de salontafel zetten. En dat is gelukt, toch miste ik wat... ... een stoer accent met een vleugje romantiek. Dat werd een stuk oud hout.  Voor de romantiek ging ik naar zolder en vond ik een schattig nostalgisch kaartje dat ik laatst bij een bestelling bij Fort Lapin erbij kreeg. Jute touw door het kaartje en om één van de potjes wikkelen en ik geniet als ik op de bank m'n boek a