Doorgaan naar hoofdcontent

Heerlijke zondag in de tuin

Wat een mooie dag is het vandaag!
Vanmorgen tijdens het wakker worden zag ik het al: dit wordt een práchtige dag! Zonnestraaltjes schitterden om half 8 al door de luxaflex heen.
Dit wordt een heerlijk dagje werken in de tuin.




 Zonet de rozenstruiken gesnoeid, afgestorven takken van andere tuinplanten afgeknipt, verdorde bladeren tussen de planten uitgepikt en weggeharkt. De terrassen schoongeveegd. En werkelijk: je ziet echt een enorm verschil.
Grappig is het eigenlijk: in de winter doen we weinig (zeg maar gerust NIKS) aan de tuin maar zodra het zonnetje gaat schijnen en we gaan richting de lente, dan zijn we alleen maar in de tuin te vinden, lekker wroeten met onze vingers in de aarde.  




Heerlijk, van die vieze handen!
Natuurlijk gebruik ik ook wat tuingereedschap. Dit harkje bijvoorbeeld, heb ik al járen! Deze ligt altijd buiten; altijd binnen handbereik en klaar voor gebruik.




Onze kinderen zijn vandaag veel buiten te vinden. De oudste heeft een mooi krokusbloemetje voor mij geplukt. Deze heb ik in een vogeldrinkbak gelegd.



Zeg nou zelf: als je deze foto's ziet, krijg je toch vanzelf zin in de

LENTE?



Reacties

  1. Gevonden Marjolijn en natuurlijk ga ik je ook volgen, ik zal in mijn volgende post je Blog vermelden en dan komen de volgers wel, want een Blog is leuk, maar de volgers en reacties zijn de kers op de room.
    Ik vind dat je een mooie blog heb en ben ook benieuwd naar alle vorderingen in je huis, met misschien wel ergens een Toile behang.
    Fijne zondag nog.
    Lieve groet, Mea

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk buiten bezig geweest en dan krijg je vieze handen hé. Maar gelukkig hebben we daar water en zeep voor, hihi.....
    Ik heb een nieuwe post gemaakt en je even gelinkt.
    Lieve groet Lia

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo Marjolijn,
    wat een lieve mail stuurde jij me. Ben nog altijd verbaasd dat ik mensen inspireer en vind het nog steeds erg leuk om te horen.

    Ik vind je blog er al super uit zien en ik kan je een hand geven hoor want fotograferen is ook een echte hobby van mij geworden.

    Ik ben benieuwd hoe je huis er uit zien en uit zal gaan zien want je bent aan het veranderen begreep ik , spannend.......

    Ik zie hierboven dat de dames Lia en Mea je gaan noemen , ik zet je ook aan de zijkant en ga je volgen hoor .

    Dus we "zien" elkaar vast vaker , veel plezier met bloggen verder!

    hartelijke groet van Gea

    BeantwoordenVerwijderen
  4. hoi hoi welkom in blogland en natuurlijk ga ik je volgen lia bedankt voor de tip :)
    heel veel blog plezier .

    grtjs saskia

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ook ik ben getipt en ga je volgen. je banner met het hart heeft me meteen overtuigd. Die hangt hier ook nog steeds namelijk. Mijn jkerstboom zat er helemaal vol mee.
    Veel plezier in blogland en tot snel!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Oh gezellig hier bij je.....heb idd zin in de lente....
    Ga je volgen hoor.
    Fijne week

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Via Lia op je blog gekomen, ga even neuzen!
    Groetjes, Colinda

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Welkom in blogland!!!!

    Groetjs
    Lynda

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een reactie hebt achtergelaten, dank je wel!

Tot de volgende keer!

Populaire posts van deze blog

Een wandeling alleen, maar niet eenzaam...

  Afgelopen vrijdag ben ik weer eens alleen gaan wandelen. Dit keer ga ik voor klompenpad Beekweidenpad in Voorst. Navigatie aan in de auto, en al rijdend kom ik uiteindelijk in de buurt van Apeldoorn aan. Al gauw wordt het me duidelijk: ik ben verkeerd genavigeerd. Google Maps op mijn telefoon is wat duidelijker: ik moet nog ruim 20 minuten rijden voordat ik op de plaats van bestemming ben. Verdorie, wat nu? Ik rij een stukje terug, tuur vanuit mijn ooghoeken en zie het welbekende klompenpaden-bordje! Ik stap uit en de kleine lettertjes op het bordje vertellen me dat dit om het Woldermarkerpad gaat. Nooit van gehoord. My best friend Google vertelt me dat dit pad 7 kilometer is. Hmmm... voor vandaag vind ik deze te kort, zeker als je bedenkt dat het eerdergenoemde Beekweidenpad 16 kilometer is. Ik kijk nog even verder op mijn telefoon en zie dat de start van het Avervoorderpad 8 minuten verderop rijden is. Ik besluit hierheen te gaan rijden, zeker als ik ontdek dat de route 13 kilomete

Trapkast annex computerkast

Een echte kast is het natuurlijk niet, de ruimte die nu eindelijk klaar is. Voorheen was het een provisiekast, zo'n kast onder de trap die je veel ziet in (nieuwbouw)huizen. Toen we hier in 2000 heen verhuisden, zag ik al dat zo'n kast goed te gebruiken is om je computer neer te zetten en je administratie bij te houden. Al die tijd heeft de computer hier goed dienst gedaan, maar ik was de kleur op de gestuukte muur een beetje zat. Ik wilde wat anders. En laat deze ruimte nu een ware metamorfose hebben ondergaan! Kijken jullie even mee? Tijdens de donkere uurtjes... Over de Charles Eames stoel ligt een heerlijk warm schapenvacht... Een mooie bureaulamp van Ikea doet nu dienst als wandlamp. De zware steen die in de voet van de lamp zat hebben we verwijderd. Daarna de snoer korter geknipt en in de voet verwerkt, waarna Marcel gaten in de voet geboord heeft, zodat de lamp simpel op te hangen was. Zeg nou zelf, zo'n aparte lamp zie je toch nergens? En het leuke is:

Stoer met een vleugje romantiek

Wat heb ik lang plezier gehad van de witte druifjes in cappuccino-kopjes  (klik) Gewoon, door geen water te geven, lekker tegendraads!  Op een gegeven moment gingen ze hangen en werd het tijd om deze bolletjes in de tuin te zetten. Volgend voorjaar hoop ik ze weer terug te zien, buiten! Zaterdag ben ik naar de plaatselijke bloemist gegaan waar ik op zoek was naar kleine hyacintbolletjes, het liefst in wit.  In gedachten zag ik dit al voor me: ik zou met witte saus originele terracottapotjes beschilderen en deze één voor één vullen met een enkel hyacintbolletje.  De potjes zou ik drie-op-een-rij op de salontafel zetten. En dat is gelukt, toch miste ik wat... ... een stoer accent met een vleugje romantiek. Dat werd een stuk oud hout.  Voor de romantiek ging ik naar zolder en vond ik een schattig nostalgisch kaartje dat ik laatst bij een bestelling bij Fort Lapin erbij kreeg. Jute touw door het kaartje en om één van de potjes wikkelen en ik geniet als ik op de bank m'n boek a