woensdag 23 november 2011

Brosse appelkoek


Onlangs kreeg ik van mijn lief een heerlijk cadeau: een boek met 70 verschillende appeltaart-recepten!
Ik ben er zó blij mee, want ik heb een passie voor koken en bakken.
Ik probeer graag nieuwe recepten uit en deze krijgen een goede bestemming, want mijn gezin geniet net zo hard mee!
De komende tijd zal ik mijn vrije tijd besteden aan het maken van verschillende soorten appeltaarten uit dat boek.
Wat 'goedgekeurd' is, door zowel mijn mannen als mij, zet ik op mijn blog.

Van het weekend heb ik het eerste recept uitgeprobeerd, deze was heel makkelijk en snel te bereiden en eigenlijk heb je de ingrediënten altijd wel in huis:

{Brosse Appelkoek}

200 gram roomboter, op kamertemperatuur
100 gram kristalsuiker
1 ei
300 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
zout
2 appels naar keuze (ik heb dit keer goudrenetten genomen)

Maak met koele handen een samenhangend deeg van de boter, de suiker, het ei, het gezeefde bakmeel en een snufje zout.
Druk het deeg uit op de bodem van een vlaaiblik, of lage taartvorm van ongeveer 30 cm doorsnede. Laat het minstens 30 minuten rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de gewassen appels in partjes. Druk de partjes licht in het deeg.
Bak de appelkoek in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.
Laat de appelkoek afkoelen in de vorm.

Ik heb deze zondag aan het eind van de dag gemaakt en wij aten deze als toetje met een bolletje kaneel-ijs.
Mmmm... zo lekker, en al helemaal als de koek nog iets warm is...


24 opmerkingen:

  1. Heey Marjolijn!!

    Ideaal dat jij zo lekker kunt bakken...ik weet genoeg hihi! Het ziet er heerlijk uit hoor!

    Lieve groetjes, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wat een leuk en slim cadeau van je lief en zo sloeg hij 2 vliegen in één klap.. zijn lief blij én zeer geregeld heerlijke appeltaart:))
    deze ziet er heel lekker uit en het lijkt me helemaal om te smullen met dat bolletje ijs van jou! jammer dat wij niet kunnen proeven hihi..

    lieve groetjes, Tjits

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik wist niet dat jij zo'n koekenbakker was, dat ziet er super lekker uit Marjolijn, wat zullen jullie gesmuld hebben.

    Fijne avond
    Liefs
    Tanja

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ziet er heerlijk uit!ga m zeker een keer proberen,ik bak ook heel erg graag!!
    Fijne avond en lieve groet Ria

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heerlijk om zelf te bakken en ook leuk om te doen! Ik ben benieuwd wat je ons allemaal laat zien....jammer dat we niet kunnen proeven.
    Snoep ze en een fijne avond! Groet Kiki

    p.s. Ik krijg steeds jouw nieuwe blogs niet in mijn leeslijst, ik heb al een paar keer opnieuw op 'volgen' gedrukt maar helaas...Weet jij wat er kan zijn?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hmmmmmm!
    Wanner staat de koffie MET klaar?
    Ik stap zo in de auto '-)
    Ben benieuwd hoe het boek heet, appeltaart is hier ook zeer favoriet!

    Liefs,

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik krijg gelijk trek. Mmmmmm. Ik zal hem zelf ook eens bakken. Ik vind het altijd leuk om te bakken. Is het recept uit het boek Appeltaart van Janneke Philippi? Dat boek heb ik om mijn verlanglijstje staan voor kerst.

    een fijne avond,
    lieve groet Martine

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Het ziet er heerlijk uit en wat lief dat je het recept met ons deelt; ga het even opslaan en een keertje uitproberen...

    Fijne avond. Liefs, Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ziet er heerlijk uit zeg het proberen waard ...fijne avond lieve groet rosita

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hoi Marjolijn,
    Wat ziet deze er heerlijk uit. Ik maak ook graag een appeltaart, maar altijd de traditionele. Ik ga deze volgende week maar eens proberen, dan krijg ik weer een avondje onze crea-club op visite...
    Dit zullen ze vast heel lekker vinden.
    Ik wens je nog een heel fijne avond,
    Lieve groet,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik zou graag even een stukje van deze mooie taart willen willen proberen. Wat ziet die er lekker uit en mooi gemaakt!
    Leuk dat je met ons hier deze lekkere recepten met ons wilt delen, dat wordt smullen...

    Liefs,

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Oh Marjolijn wat ziet dit er lekker uit..
    Als we elkaar weer eens een keer zien, dan mag jij voor de taart zorgen.

    Liefs Lia

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Gut, ik val van het ene recept in het andere vanavond. Ben ik begonnen met een cupcake om vervolgens aan een kommetje sope te zitten en nu nog appelkoek. Op deze manier is bloggen niet goed voor mijn lijn ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Heerlijk! Volgende keer komen we met z'n allen bij jou :)
    Leuk dat je de recepten deelt! (Roomboter heb ik trouwens zelden in huis hoor ;))
    Groeten, Corine

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Deze ziet er heel lekker uit! Als toetje zoals jij het omschrijft is helemaal super.
    Lief dat je dit recept deelt.
    Dank je wel voor je hartelijke reactie bij mij.

    Hartelijke groet,
    Harriëtte

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Hmmm had even gebeld haha want dat ziet er super uit. Ook wel heel handig dat je ze eerst voor ons uit probeert en het recept lijkt me heel eenvoudig. Ik denk er ook een een toef slagroom bij...

    Lieve groet,
    Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat een lekker recept! Die ga ik zeker een keer maken! En dan dat bolletje ijs erbij, het water loopt me nu al in de mond!
    groetjes, Marielle

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Oh koken en bakken da's niet mijn ding. Ik vind het elke dag weer een crime, een cake bakken is bijna een straf voor mij, brrr...dat geklieder met deeg en al die ingrediënten, zoveel gram zus en zoveel schepjes zo. Arghhhh.....geef mij maar een potje Flexa of Histor om in te roeren ;-))

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Is er nog een stukje van over voor mij?? :D
    Ziet er superlekker uit!
    Beste groetjes, Marjolijn

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Mjammie, het water loopt me al in de mond...
    Als we gaan theeleuten staat er ook zo'n stuk voor me klaar? ;-)

    Hoe heet dat boek trouwens?

    Fijn weekend, liefs Maris

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Anoniem zei
    Heb hem meteen uitgetest , en het was heerlijk. Ik hou ook van bakken en probeer ook altijd nieuwe recepten uit .


    fijn weekend .
    Anoniem

    BeantwoordenVerwijderen
  22. 70 verschillende versies, ga je die allemaal uitproberen? Deze ga ik even onthouden; voor vandaag ben ik net te laat want de appelflappen komen net uit de oven. Groetjes, Colin

    BeantwoordenVerwijderen
  23. een ontstoken oog, bah wat akelig.. hoop dat je straks iets krijgt waardoor het snel opknapt!
    ja ik heb inderdaad even ervaren hoe het is om minder te kunnen horen.. heel naar.. ik heb echt respect voor jullie..
    en dat huisje op een kerstkaart, weet je dat ik daar gisteren al mee bezig geweest ben, grappig he!!

    beterschap met je oog!

    lieve groetjes, Tjits

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Ik kom hier via via en heb vol interesse een aantal logjes gelezen. Mooi die computerkast en leuk, dat stokje wat je een aantal weken geleden invulde!

    BeantwoordenVerwijderen

Heel erg leuk dat je een reactie hebt achtergelaten, dank je wel!

Tot de volgende keer!