Doorgaan naar hoofdcontent

Hardlopen

Hoe heerlijk is het om in je vrije tijd hard te kunnen lopen.
Voor mij is het echt een uitlaapklep.
Als ik een paar dagen niet heb kunnen hardlopen, merk ik dat ik 'uit mijn doen' ben.
Ik zit niet lekker in mijn vel, en voel dat ik dan licht ontvlambaar ben.
En als ik me dan zo voel, weet ik dat het tijd is voor mijn rondje.
Heerlijk, verstand op nul en blik op oneindig.
Hoewel... 'oneindig'...
Hier en daar zie ik echt wel hoe alles zo mooi groeit en bloeit.
Maar ik zie bijvoorbeeld ook de schoonheid in de uitgebloeide bloemetjes van de fluitenkruid.


Of nou ja...bloemetjes... het zijn nu natuurlijk zaadjes.


Ik vind ze prachtig.
Het levert mooie beelden op, zeker met een witte achtergrond.





De zaadjes in detail: het lijken wel kleine aubergines!


Samen met wat takjes lavendel krijg je een schattig bosje bloemen.
Dit bosje hoeft niet in water, dus je kan deze overal neerleggen.


Jullie zullen niet verbaasd zijn dat ik regelmatig geïnspireerd raak tijdens en na m'n hardlooprondje!




Ik wens jullie een heerlijk Pinksterweekend toe.
Met véél zon en géén regen!

Reacties

  1. heerlijk om zo'n uitlaatklep te hebben en ondertussen genieten van de natuur en daar ook nog door geínspireerd raken, dat is driedubbel genieten!!
    ohh die takjes lavendel.. mooi en heerlijk:))

    je vroeg pas zo lief hoe het nu met mij gaat..
    het virus wat ik opgelopen had in suriname daar ben ik gelukkig wel van opgeknapt, maar heb erg last van mijn rug en dat zal nog wel even duren denk ik.. voorlopig niet tillen en rustig aan doen.. heb ik in ieder geval wel tijd om te bloggen;)

    fijn pinksterweekend!
    lieve groetjes, Tjits

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat mooi allemaal...geniet van een heerlijk weekend meis....liefs van mij...xxx...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ooit ben ik begonnen met hardlopen maar al gauw vroeg ik me af wat ik in hemelsnaam toch aan het doen was haha! Maar ik wou dat ik het kon...lijkt me heerlijk!

    Ik wens je nog een fijn Pinksterweekend! Lieve groet, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat knap dat je dat zo vol houd, ik heb hardlopen ook eens overwogen maar daar is het ook bij gebleven haha. Fijne Pinksterdagen !

    Lieve groet,
    Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ben net terug van een heerlijke wandeling. Dat vind ik ook zo heerlijk, heb het lang niet kunnen doen, door de zeer lage energie. En mijn wandeling is er dan wel een met stevige pas, ik denk dat hardlopen ook heel fijn is om te doen, maar dat gaat niet met mijn gewrichten.
    En heb net trouwens de mooiste berenklauwen zien staan, die ik ooit heb gezien. Maar ja, geen camera...)

    Jij ook een heel fijn weekend,
    lieve groet Lia

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Knap dat je dat zo vol kan houden, zou je het niet na doen,jij ook een fijn weekend

    gr Stina

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hardlopen en ondertussen genieten, da's dus letterlijk je hoofd leeglopen, heerlijk! Groetjes en een fijn pinksterweekend, Colin

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hardlopen is het niet voor mij, maar tijdens een flinke wandeling kan ik ook zo heerlijk geïnspireerd raken! Mooie foto's heb je gemaakt!
    Groeten, Corine(THUIS)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Kan me voorstellen dat je na zo'n rondje weer helemaal met energie terug komt......en wat mooi je bloemen bosje zo.......dat heb je dan maar mooi onderweg cadeau gekregen.
    Fijne dagen
    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Prachtige foto's heb je gemaakt zeg ...... echt mooi dat zwarte tegen de witte achtergrond!

    En dat rennen is ook iets wat mij wel aantrekt , ben net begonnen met een beginners-schema en dat is ook echt nodig want je voelt eerst wel alle spieren .

    Fijn pinksterweekend, hartelijke groet van Gea

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik zag je blog en was verkocht ,wat een prachtige foto's maak je.
    Heb me gelijk aangemeld als volger

    fijn dagen
    groetjes Bep

    BeantwoordenVerwijderen
  12. wat mooi je foto's Marjolijn,hele mooie zaadjes!!!fijne zondag nog....groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Super mooie foto's Marjolijn, en hardlopen daar weet ik heel veel van. Heb jarenlang training gegeven, halve marathons gelopen maar de laatste jaren helemaal geen zin meer. Maar ik weet nog heel goed waar het wel goed voor was, het leeglopen van je hoofd en je batterij opladen.
    Fijne dag
    Liefs
    Tanja

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Prachtige plaatjes weer Marjolijn!Leuk ook om er dan weer een heel nieuw bosje bloemen van te maken..
    Fijne avond nog!

    Lieve Groetjes Marja..

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Fijn om te lezen dat er meer bloglopers zijn:-) Ik mag ook graag een rondje doen, meestal 2x in de week want de tijd is vaak op. Heerlijk is het hè, de eerste 5 min vind ik vaak niet zo maar als ik er 15 min op heb zitten dan kan ik niet meer stoppen:-)

    Fijne week,
    liefs...

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Oh, is het daarom waarom er hier zoveel mensen hardlopen. Ik wandel liever, kan ik er nog langer van genieten ook!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een reactie hebt achtergelaten, dank je wel!

Tot de volgende keer!

Populaire posts van deze blog

Een wandeling alleen, maar niet eenzaam...

  Afgelopen vrijdag ben ik weer eens alleen gaan wandelen. Dit keer ga ik voor klompenpad Beekweidenpad in Voorst. Navigatie aan in de auto, en al rijdend kom ik uiteindelijk in de buurt van Apeldoorn aan. Al gauw wordt het me duidelijk: ik ben verkeerd genavigeerd. Google Maps op mijn telefoon is wat duidelijker: ik moet nog ruim 20 minuten rijden voordat ik op de plaats van bestemming ben. Verdorie, wat nu? Ik rij een stukje terug, tuur vanuit mijn ooghoeken en zie het welbekende klompenpaden-bordje! Ik stap uit en de kleine lettertjes op het bordje vertellen me dat dit om het Woldermarkerpad gaat. Nooit van gehoord. My best friend Google vertelt me dat dit pad 7 kilometer is. Hmmm... voor vandaag vind ik deze te kort, zeker als je bedenkt dat het eerdergenoemde Beekweidenpad 16 kilometer is. Ik kijk nog even verder op mijn telefoon en zie dat de start van het Avervoorderpad 8 minuten verderop rijden is. Ik besluit hierheen te gaan rijden, zeker als ik ontdek dat de route 13 kilomete

Trapkast annex computerkast

Een echte kast is het natuurlijk niet, de ruimte die nu eindelijk klaar is. Voorheen was het een provisiekast, zo'n kast onder de trap die je veel ziet in (nieuwbouw)huizen. Toen we hier in 2000 heen verhuisden, zag ik al dat zo'n kast goed te gebruiken is om je computer neer te zetten en je administratie bij te houden. Al die tijd heeft de computer hier goed dienst gedaan, maar ik was de kleur op de gestuukte muur een beetje zat. Ik wilde wat anders. En laat deze ruimte nu een ware metamorfose hebben ondergaan! Kijken jullie even mee? Tijdens de donkere uurtjes... Over de Charles Eames stoel ligt een heerlijk warm schapenvacht... Een mooie bureaulamp van Ikea doet nu dienst als wandlamp. De zware steen die in de voet van de lamp zat hebben we verwijderd. Daarna de snoer korter geknipt en in de voet verwerkt, waarna Marcel gaten in de voet geboord heeft, zodat de lamp simpel op te hangen was. Zeg nou zelf, zo'n aparte lamp zie je toch nergens? En het leuke is:

Stoer met een vleugje romantiek

Wat heb ik lang plezier gehad van de witte druifjes in cappuccino-kopjes  (klik) Gewoon, door geen water te geven, lekker tegendraads!  Op een gegeven moment gingen ze hangen en werd het tijd om deze bolletjes in de tuin te zetten. Volgend voorjaar hoop ik ze weer terug te zien, buiten! Zaterdag ben ik naar de plaatselijke bloemist gegaan waar ik op zoek was naar kleine hyacintbolletjes, het liefst in wit.  In gedachten zag ik dit al voor me: ik zou met witte saus originele terracottapotjes beschilderen en deze één voor één vullen met een enkel hyacintbolletje.  De potjes zou ik drie-op-een-rij op de salontafel zetten. En dat is gelukt, toch miste ik wat... ... een stoer accent met een vleugje romantiek. Dat werd een stuk oud hout.  Voor de romantiek ging ik naar zolder en vond ik een schattig nostalgisch kaartje dat ik laatst bij een bestelling bij Fort Lapin erbij kreeg. Jute touw door het kaartje en om één van de potjes wikkelen en ik geniet als ik op de bank m'n boek a