Doorgaan naar hoofdcontent

Bolletjes in cakeblik

Overal spot ik bloembolletjes, in supermarkten, bloemenwinkels, in tuincentra, op jullie blogs, maar ook in mijn tuin piept er groen uit bloembolletjes!
Ik heb hier nog geen foto's van, temeer omdat er nog te veel sneeuw ligt.


Uiteraard wilde ik ook wat 'fris voorjaarsgroen' naar binnen halen, dus haalde ik woensdag twee potjes met blauwe druifjes. 


Als je door de blauwe druifjes heen kijkt, zou je niet denken dat er vandaag een behoorlijke straffe oostenwind om ons huis heen gierde. 
Brrrr....


De bloembollen heb ik dit keer in een cakeblik gedaan en afgemaakt met rendiermos.
Dat mos is nog van onze rondreis door Zweden in 2011.
Die kon je ter plekke overal rapen, tapijten vól in de Zweedse bossen.


Zo op een afstandje is goed te zien dat dat cakeblik wel heel goed past tussen al deze lichte tinten in huis.
Steeds meer zwarte items verdwijnen naar zolder.
Ook de zwarte lampenkampjes zijn vervangen door lichtgrijze exemplaren en de zwarte kussens liggen nu buiten, op de loungebanken in de tuin.
Als je hier klikt  kan je de subtiele verschillen zien!


Het bevalt goed, dat 'kleurloze' interieur, op het blauw van de druifjes na.



Reacties

  1. Mooi hoor Marjolein ! Dat bakblik leent zich er goed voor en leuk ook dat je in de vorm van het mos nog een aandenken van de vakantie hebt.

    Hier juist meer zwart in het interieur , grappig hé .... over een tijdje kan het allemaal weer anders zijn , dat heb je eenmaal met ons 'soort' vrouwen ;-)

    Oja en koud was het hier ook hoor , brrr, de deuren steeds heel snel weer dicht . Nog steeds geen sneeuw hier in het Hoge Noorden , vind het ook niet erg trouwens .

    Fijn weekend samen met je gezin , hartelijke groet van Gea

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi!

    Lieve groet,
    Gerry

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Erg mooi weer Marjolein. Hoe bedenk je het in een cakeblik! Wel een goed idee om de kussens af en toe te wisselen zo heb je steeds een andere look. Ik zie ook altijd veel mooie kussens maar denk dan dat er al genoeg op de bank liggen maar als je in verschillende kleuren kussens hebt kun je nog eens wisselen, bedankt voor de tip.

    Wij waren zaterdag naar de ijsbaan met een straffe oostenwind, jeetje koud hoor. Maar heerlijk geschaatst. Ik houd erg van de winter, maar dan ook echt winter met koud, ijs en beetje sneeuw!

    Groetjes Heidy

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Marjolijn,
    Blauwe druifjes, ik ben er gek op. Ik vind dat zo ongeveer de allerliefste bloemetjes die er zijn... Staat heel mooi in dat cakeblik in de vensterbank.
    En al dat grijs bij je in huis is geweldig mooi zo...
    Ik wens je een heel fijne zondag,
    Lieve groet,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mooie sobere sfeer hangt er bij jullie. En daar passen de druifjes perfect in.. Al kies ik zelf voor de witte variant ;-)
    Fijne zondag!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat staan die blauwe druifjes mooi te zijn in het cakeblik. En dan met het rendiermos erbij van jullie reis.
    Dat heb je weer mooi gedaan. Fijne zondag. Groetjes, Nancy

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ziet er heel mooi uit zo! Wel grappig, ik breng op het moment juist weer kleur in mijn interieur. Weet echter wel uit ervaring dat dat nooit zo heel erg lang stand houdt. Maar geniet er nu wel even van.
    Fijne zondag!
    Lieve groetjes, Peet.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Voorjaarsbolletjes maar dan niet in felle kleuren maar precies wat bij jou in huis past, mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Als ik bij jou zo kijk in je rustige interieur dan is het helemaal het tegenovergestelde van dat van mij! Soms zou ik willen dat ik het had maar ik ben en blijf een verzamelaar! hihi
    fijne dag
    Yolanda

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Mooi geheel, het bakblik met de druifjes. Ik geniet ervan.
    groetjes Elly

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat lief dat vleugje blauw en wat staan ze mooi in het bakblik.
    Al die grijzen staan ook heel erg mooi, alhoewel hier en daar wat zwart ook prachtig vind.
    Fijne zondag en een lieve groet, Mea

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Een beetje voorjaar in huis en leuk om een alternatieve pot te zoeken voor de blauwe druifjes.

    Fijne dag. Lieve groet, Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Iedereen probeert zo een beetje lente in huis te halen, al moet je nu niet naar buiten kijken. We hebben hier op het moment gewoon een sneeuwstorm. Vind het prachtig dat "kleurloze" hoor! Fijne week, Alie

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat leuk die blauwe druifjes in een cakeblik!! Gezellig je "kleurloze" interieur!

    Fijne avond!

    Groetjes Judith

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ik vind blauwe druifjes ook altijd zo leuk! Had er nog helemaal niet over nagedacht om ze in huis te halen, maar nu ik dit zo zie.. :) Mooi interieur heb je, ik hou zelf erg van lichte kleuren! x

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Heerlijk een beetje voorjaar in huis in de vorm van lieve bolletjes.
    Grappig dat je dat rendiermos hebt bewaard van je trip naar Zweden.
    Je vroeg mij vanmorgen hoe je zo´n vlindertje maakt.
    Ik heb makkelijk praten want ik heb een dies in de vorm van een vlinder dus ik snij ze zo uit med mijn Big shot(snijmachine)maar ik heb ook wel eens een paar gemaakt voor hand.
    Zoek op google naar vlinder afbeeldingen en kies een vlinder die je aanstaat in vorm, kijk hierbij gewoon naar de buitenste vorm en verder niet hoe de vlinder is ingekleurd.
    Print die vlinder uit en knip de vlinder uit, deze uitgeknipte vlinder gebruik je dan als mal om een mooie vlinder te maken uit mooi papier.
    Als je dan er 3 uitknipt leg je ze opelkaar en bind ze alledrie opelkaar vast met een klein stukje touw, dit zijn de zogenaamde voelspriten van de vlinder.
    Even een werkje maar leuk om te doen en een groots effekt.
    Succes als je wilt proberen.
    Liefs gerda

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Blauwe druifjes....zoveel leuker dan witte sneeuw ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wat een leuke sfeer heb je in je huis. Gezellig, rustig en knus.
    En erg mooi dat bakblik met de blauwe druifjes.
    Fijne dag.
    Liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Hey! Wat leuk dat je het Zeeman jasje ook heb gekocht! Ga je vast veel plezier van hebben, zeker voor dat prijsje :) x

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Dank voor de complimenten Marjolein !

    En dat bruidssluier moet inderdaad gipskruid zijn . Ik las het ook direct maar ach .... Er zijn
    ergere dingen ;-)

    Hoe is het bij jullie verder ? Hopelijk alles goed ....

    In elk geval een fijne dag verder , lieve groet Gea

    BeantwoordenVerwijderen
  21. ?? Hoe kan ik deze post nu gemist hebben..
    Het ziet er heel sfeervol uit zo...lekker genieten van je blauwe druifjes al denk ik dat ze inmiddels al wel uitgebloeid zijn :(
    Liefs Chris

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een reactie hebt achtergelaten, dank je wel!

Tot de volgende keer!

Populaire posts van deze blog

Een wandeling alleen, maar niet eenzaam...

  Afgelopen vrijdag ben ik weer eens alleen gaan wandelen. Dit keer ga ik voor klompenpad Beekweidenpad in Voorst. Navigatie aan in de auto, en al rijdend kom ik uiteindelijk in de buurt van Apeldoorn aan. Al gauw wordt het me duidelijk: ik ben verkeerd genavigeerd. Google Maps op mijn telefoon is wat duidelijker: ik moet nog ruim 20 minuten rijden voordat ik op de plaats van bestemming ben. Verdorie, wat nu? Ik rij een stukje terug, tuur vanuit mijn ooghoeken en zie het welbekende klompenpaden-bordje! Ik stap uit en de kleine lettertjes op het bordje vertellen me dat dit om het Woldermarkerpad gaat. Nooit van gehoord. My best friend Google vertelt me dat dit pad 7 kilometer is. Hmmm... voor vandaag vind ik deze te kort, zeker als je bedenkt dat het eerdergenoemde Beekweidenpad 16 kilometer is. Ik kijk nog even verder op mijn telefoon en zie dat de start van het Avervoorderpad 8 minuten verderop rijden is. Ik besluit hierheen te gaan rijden, zeker als ik ontdek dat de route 13 kilomete

Trapkast annex computerkast

Een echte kast is het natuurlijk niet, de ruimte die nu eindelijk klaar is. Voorheen was het een provisiekast, zo'n kast onder de trap die je veel ziet in (nieuwbouw)huizen. Toen we hier in 2000 heen verhuisden, zag ik al dat zo'n kast goed te gebruiken is om je computer neer te zetten en je administratie bij te houden. Al die tijd heeft de computer hier goed dienst gedaan, maar ik was de kleur op de gestuukte muur een beetje zat. Ik wilde wat anders. En laat deze ruimte nu een ware metamorfose hebben ondergaan! Kijken jullie even mee? Tijdens de donkere uurtjes... Over de Charles Eames stoel ligt een heerlijk warm schapenvacht... Een mooie bureaulamp van Ikea doet nu dienst als wandlamp. De zware steen die in de voet van de lamp zat hebben we verwijderd. Daarna de snoer korter geknipt en in de voet verwerkt, waarna Marcel gaten in de voet geboord heeft, zodat de lamp simpel op te hangen was. Zeg nou zelf, zo'n aparte lamp zie je toch nergens? En het leuke is:

Stoer met een vleugje romantiek

Wat heb ik lang plezier gehad van de witte druifjes in cappuccino-kopjes  (klik) Gewoon, door geen water te geven, lekker tegendraads!  Op een gegeven moment gingen ze hangen en werd het tijd om deze bolletjes in de tuin te zetten. Volgend voorjaar hoop ik ze weer terug te zien, buiten! Zaterdag ben ik naar de plaatselijke bloemist gegaan waar ik op zoek was naar kleine hyacintbolletjes, het liefst in wit.  In gedachten zag ik dit al voor me: ik zou met witte saus originele terracottapotjes beschilderen en deze één voor één vullen met een enkel hyacintbolletje.  De potjes zou ik drie-op-een-rij op de salontafel zetten. En dat is gelukt, toch miste ik wat... ... een stoer accent met een vleugje romantiek. Dat werd een stuk oud hout.  Voor de romantiek ging ik naar zolder en vond ik een schattig nostalgisch kaartje dat ik laatst bij een bestelling bij Fort Lapin erbij kreeg. Jute touw door het kaartje en om één van de potjes wikkelen en ik geniet als ik op de bank m'n boek a