Doorgaan naar hoofdcontent

Kersthuis

Uiteraard heb ik in huis wel wat meer kerstversiersels dan alleen de kerstboom.
Zoals jullie weten houd ik erg van rust in huis en dat bereik ik het beste door alles bij één tint te houden.


Lichte kleuren, zoals voornamelijk verschillende grijstinten en wit spelen op dit moment de hoofdrol.
Had ik eerder wat meerdere zwart items in huis staan, de laatste tijd haal ik deze één voor één weg.


Okee, niet ál het zwart is weg. Een klein toefje zwart mag nog.
Omdat het bijna Kerst is, heb ik met jutetouw dennengroen en een klein bosje zwarte bessentakjes bijeengebonden.
Deze besjes lijken wel van een dadeltak te komen, maar niets is minder waar!
Deze komen gewoon van struiken die in 'het wild' groeien achter ons huis.


Het oude zinken dienblad heb ik van mijn vriendin overgenomen.
De hele zomer heeft deze buiten op de tuintafel gestaan.
Bang dat deze kapot zou vriezen, met al het water erin heb ik deze laatst binnen gehaald.


Dikke en grote kaarsen, wat waxinelichtjes, een klein maria-beeldje erin en wat schattige engeltjes, gemaakt van berkenschors.

 Het lijkt veel, maar omdat alles in één tint is gehouden is geeft dit bij elkaar een rustig aanzien. 

Precies waar ik van hou!




Reacties

  1. Ik hou er ook van Marjolijn!! Mooie sfeer!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gezellig en sfeervol!! Groetjes Alie

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi die schaal! Een explosie van typische kerstkleuren zou volgens mij niet echt in jouw huis passen, dit is een stuk beter :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heerlijk, heerlijk, heerlijk dat rustige. Bij mij is het erg groen, 2de kerstdag moet het allemaal weer weg, dan wil ik mijn huis terug :)
    Fijne kerstdagen gewenst.
    Groetjes Elly

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mooie schaal! Ik hou zelf erg van lichte kleuren! x Elma

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik ben ook van de rustige tinten, dus dit is weer helemaal mijn stijltje.
    Groetjes, Marielle

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Leuke schaal met spullen bij elkaar.
    En een hele fijne avond
    Liefs Lia

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Heel sfeervol Marjolijn.
    Mooi al die grijstinten, dat zorgt zeker voor rust.
    Fijne avond en een lieve groet, Mea

    BeantwoordenVerwijderen
  9. heerlijk die rust en toch sfeervol!
    oh wat is je dienblad leuk!!

    fijne avond!
    lieve groet, Tjits

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Gezellig en super sfeervol.....

    Geniet ze

    Fijne avond

    Lieve groet

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Bedankt voor de felicitatie! Ik heb om redenen de post van mijn blog gehaald. Maar ik wou je toch even laten weten dat ik het gelezen had.

    Wat ziet het er bij jouw ook gezellig en sfeervol uit!! Het geeft inderdaad een rustig geheel als alles in dezelfde tint blijft.

    Fijne avond!

    Groetjes Judith

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ziet er super uit,zou zo bij mij op tafel kunnen hihihi..

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Prachtig al die naturelle tinten die samen een mooi geheel vormen!

    Fijne avond. Lieve groet, Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  14. ook waar ik van hou hahaha ziet er super uit heerlijk rustig sfeertje ....wens jullie een fijne dagen ...lieve groet rosita

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ziet er hartstikke leuk uit!

    Geniet van mooie dagen met je mannen!

    Lieve groet

    Dineke

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Hallo Marjolijn, ik heb net je blog ondekt en heb hem vanavond van A tot Z doorgelezen en gekeken. Wat een geweldige style heb je in huis. De rust en eenvoud straalt ervan af en zou ik zo graag ook willen. Maar als je nu mijn huis zo zien, zooitje! Rust in huis is rust in je hoofd zeggen ze en dat geldt zeker voor mij!

    Ik ben een werkende moeder met 3 kinderen (9, 11 en 12 jaar) een man die vaart en regelmatig van huis is, sport en de nodige huishoudelijke taken verricht!

    Ik heb net als jij een nieuwe hoogglans keuken en ensuite deuren met vaste kasten aan beide kanten, die een landelijk moderne sfeer geven. Ik heb een rood kleed bij de bank en tv liggen wat ik al heel lang zat ben, maar ja het was een erg duur kleed en ik kan nog geen nieuwe vinden, welke kleur en welk materiaal?

    Ik ben eigenlijk al heel lang zoekende naar een passende style. Ik vind alles leuk en doe maar wat maar vind het dus veel te rommelig bij elkaar staan. Jouw kleuren, al mis ik soms wel een beetje kleur, zijn mooi en passen bijelkaar en er staat niet veel in de woonkamer ondanks dat je ook kinderen hebt. Ik heb overal stapeltjes boeken, folders en todo-lijstje liggen en verplaats ze regelmatig zonder te weten waar het eigenlijk naar toe moet omdat ik er nog iets mee moet.

    Kortom een erg inspirerende blog, prachtige foto's. Veel om over na te denken. Groetjes Heidy

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Heidy, bedankt voor je lieve bericht! Zou je me even je email-adres kunnen mailen? Deze vind je op mijn blog, rechts bovenaan.

      Lieve groet, Marjolijn

      Verwijderen
  17. Het ziet er heerlijk gezellig uit.
    Ik wens je hierbij een hele gezellige kerst toe, geniet lekker van het samenzijn, de warmte en de liefde.
    Liefs Gerda

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een reactie hebt achtergelaten, dank je wel!

Tot de volgende keer!

Populaire posts van deze blog

Een wandeling alleen, maar niet eenzaam...

  Afgelopen vrijdag ben ik weer eens alleen gaan wandelen. Dit keer ga ik voor klompenpad Beekweidenpad in Voorst. Navigatie aan in de auto, en al rijdend kom ik uiteindelijk in de buurt van Apeldoorn aan. Al gauw wordt het me duidelijk: ik ben verkeerd genavigeerd. Google Maps op mijn telefoon is wat duidelijker: ik moet nog ruim 20 minuten rijden voordat ik op de plaats van bestemming ben. Verdorie, wat nu? Ik rij een stukje terug, tuur vanuit mijn ooghoeken en zie het welbekende klompenpaden-bordje! Ik stap uit en de kleine lettertjes op het bordje vertellen me dat dit om het Woldermarkerpad gaat. Nooit van gehoord. My best friend Google vertelt me dat dit pad 7 kilometer is. Hmmm... voor vandaag vind ik deze te kort, zeker als je bedenkt dat het eerdergenoemde Beekweidenpad 16 kilometer is. Ik kijk nog even verder op mijn telefoon en zie dat de start van het Avervoorderpad 8 minuten verderop rijden is. Ik besluit hierheen te gaan rijden, zeker als ik ontdek dat de route 13 kilomete

Trapkast annex computerkast

Een echte kast is het natuurlijk niet, de ruimte die nu eindelijk klaar is. Voorheen was het een provisiekast, zo'n kast onder de trap die je veel ziet in (nieuwbouw)huizen. Toen we hier in 2000 heen verhuisden, zag ik al dat zo'n kast goed te gebruiken is om je computer neer te zetten en je administratie bij te houden. Al die tijd heeft de computer hier goed dienst gedaan, maar ik was de kleur op de gestuukte muur een beetje zat. Ik wilde wat anders. En laat deze ruimte nu een ware metamorfose hebben ondergaan! Kijken jullie even mee? Tijdens de donkere uurtjes... Over de Charles Eames stoel ligt een heerlijk warm schapenvacht... Een mooie bureaulamp van Ikea doet nu dienst als wandlamp. De zware steen die in de voet van de lamp zat hebben we verwijderd. Daarna de snoer korter geknipt en in de voet verwerkt, waarna Marcel gaten in de voet geboord heeft, zodat de lamp simpel op te hangen was. Zeg nou zelf, zo'n aparte lamp zie je toch nergens? En het leuke is:

Stoer met een vleugje romantiek

Wat heb ik lang plezier gehad van de witte druifjes in cappuccino-kopjes  (klik) Gewoon, door geen water te geven, lekker tegendraads!  Op een gegeven moment gingen ze hangen en werd het tijd om deze bolletjes in de tuin te zetten. Volgend voorjaar hoop ik ze weer terug te zien, buiten! Zaterdag ben ik naar de plaatselijke bloemist gegaan waar ik op zoek was naar kleine hyacintbolletjes, het liefst in wit.  In gedachten zag ik dit al voor me: ik zou met witte saus originele terracottapotjes beschilderen en deze één voor één vullen met een enkel hyacintbolletje.  De potjes zou ik drie-op-een-rij op de salontafel zetten. En dat is gelukt, toch miste ik wat... ... een stoer accent met een vleugje romantiek. Dat werd een stuk oud hout.  Voor de romantiek ging ik naar zolder en vond ik een schattig nostalgisch kaartje dat ik laatst bij een bestelling bij Fort Lapin erbij kreeg. Jute touw door het kaartje en om één van de potjes wikkelen en ik geniet als ik op de bank m'n boek a