Doorgaan naar hoofdcontent

Roest

Allereerst wil ik jullie bedanken voor de lieve reacties op mijn vorige post, een logje over fashion.
Dit stimuleert mij alleen maar om vooral door te gaan en dat is mooi, want wisten jullie dat ik weleens over mode droom?!
En dat ik tijdens het hardlopen ik al denk aan wat voor outfit ik de volgende dag aan zal trekken?
Hardlopen werkt voor mij wat dat betreft heel inspirerend!
De eerste foto's voor de volgende post (of nou ja, de tweede serie foto's eigenlijk) zijn alweer gemaakt, zal er van de week weer wat over plaatsen.


Maar nu wil ik jullie wat anders laten zien.
Op één of andere manier word ik aangetrokken door mooie verweerde objecten en als daar een laagje roest op zit, nou, dat vind ik dat alleen maar prachtig.
Het mooie is dat er vaak een verhaal achter zit.
Van wie zou dat zijn geweest?
Waarvoor werd dat gebruikt en hoe lang geleden?


Deze houten spatel, mét een roestige ring eraan, en de lange zware ketting heeft Stijn gevonden tijdens onze rondreis door Zweden.
Ze lagen in een verlaten bouwvalletje in the middle of nowhere en in eerste instantie durfden wij ze eigenlijk niet mee te nemen.
Maar ze lagen in een hoekje onder de stof, het bouwvalletje zag er niet uit en werd overduidelijk niet gebruikt.
Meenemen dus!


Bijna een jaar(!) lang hebben ze in een zak achterin onze auto gelegen.
Al die tijd wist ik eigenlijk niet wat ik ermee wilde doen.
Ik weet niet of jullie dat weleens hebben, maar opeens krijg je dan een soort ingeving, bijvoorbeeld tijdens een relax-momentje op de loungebank onder de overkapping, ren je gauw naar binnen, pak je de afstandsbediening van de auto, doe je de achterklep open, pak je de de zak met roestige inhoud, en weet je niet hoe snel je deze op gaat hangen.
Ze hebben, samen met een nog ander oud kettinkje, een ereplaats gekregen onder de overkapping.


Het slaat misschien nergens op, maar ik kan hier heel erg van genieten.
Blij om m'n eigen ideeën en dat ten uitvoer brengen.
Dit herinnert ons alleen maar aan een heerlijke reis door Zweden!




Reacties

  1. Het staat geweldig, breekt de schutting op een bescheiden manier. En het staat lekker stoer, evenals de mooie pot op tafel.
    Wat let je om je in de mode te verdiepen/scholen?
    Slaap lekker!

    Lieve groet,
    Gerry

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Staat heel goed! En inderdaad, als er een verhaal achter zit dan is het alleen maar des te leuker!

    Fijne week nog!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nee, dat slaat helemaal nergens op!!! Hihi.... Natuurlijk geniet je van die simpele maar o zo stoere ketting met een verhaal.
    En hij hangt daar op de juiste plaats.
    Het is volgens mij al een echte plek geworden om van veel moois te genieten.

    Liefs Lia

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik ben benieuwd naar je volgende fashionpost. En ik vind het niet raar hoor dat je geniet van de stoere roestige ketting die je zoon in Zweden vond.
    Groetjes, Nancy

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi Marjolijn,
    Zulke mooie verweerde spullen verdienen juist een ereplaatsje. Bij ons in de kamer hangen oude gereedschappen van Ben zijn vader... inclusief roest... zal het ook eens in een blogje laten zien...
    Ik ben heel benieuwd naar het mode-vervolg...
    Lieve groet,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mooi toch dat je daar dan zo van kunt genieten, leuke items met een verhaal verdienen een leuke plek.

    Fijne dag Groet, Marjonel

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Heerlijk toch als je van zulke kleine dingen kunt genieten.T zijn prachtige foto's!!
    Lieve groet Ria

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Soms duurt het inderdaad een hele tijd voordat je weet wat je met iets wilt/kunt doen, en dat moment komt dan ook ineens.
    mooi geheel en nog leuker dan er een verhaal bij zit.
    groetjes elly

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Prachtig...een mooi aandenken zo op een mooie plek om van te genieten.
    Had je vorige post gemist....maar ha....je denkt aan kleding tijdens het rennen ;) Hoe leuk is dat.
    Vind je outfit geweldig mooi! Ben dol op mode dus........Let's go girl!
    Smaakt naar meer.

    Fijne avond

    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat leuk! Maar ook herkenbaar. Soms zwerven spullen jaren door het huis/ de schuur tot ze een uiteindelijke bestemming krijgen. En dit heb je zo leuk opgelost en kan je met regelmaat terug denken aan je Zweedse reis.
    Fijne avond.
    Liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  11. wat een goed idee, ik heb ook nog wat roestige kettingen liggen, maar had nog geen idee wat ik er mee moest..;-))
    Geniet ervan,

    groetjes Dineke

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Het geeft een stoere uitstraling aan het houtwerk! Een leuk object met mooie herinneringen.

    Fijn weekend. Lieve groet, Miranda

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een reactie hebt achtergelaten, dank je wel!

Tot de volgende keer!

Populaire posts van deze blog

Een wandeling alleen, maar niet eenzaam...

  Afgelopen vrijdag ben ik weer eens alleen gaan wandelen. Dit keer ga ik voor klompenpad Beekweidenpad in Voorst. Navigatie aan in de auto, en al rijdend kom ik uiteindelijk in de buurt van Apeldoorn aan. Al gauw wordt het me duidelijk: ik ben verkeerd genavigeerd. Google Maps op mijn telefoon is wat duidelijker: ik moet nog ruim 20 minuten rijden voordat ik op de plaats van bestemming ben. Verdorie, wat nu? Ik rij een stukje terug, tuur vanuit mijn ooghoeken en zie het welbekende klompenpaden-bordje! Ik stap uit en de kleine lettertjes op het bordje vertellen me dat dit om het Woldermarkerpad gaat. Nooit van gehoord. My best friend Google vertelt me dat dit pad 7 kilometer is. Hmmm... voor vandaag vind ik deze te kort, zeker als je bedenkt dat het eerdergenoemde Beekweidenpad 16 kilometer is. Ik kijk nog even verder op mijn telefoon en zie dat de start van het Avervoorderpad 8 minuten verderop rijden is. Ik besluit hierheen te gaan rijden, zeker als ik ontdek dat de route 13 kilomete

Trapkast annex computerkast

Een echte kast is het natuurlijk niet, de ruimte die nu eindelijk klaar is. Voorheen was het een provisiekast, zo'n kast onder de trap die je veel ziet in (nieuwbouw)huizen. Toen we hier in 2000 heen verhuisden, zag ik al dat zo'n kast goed te gebruiken is om je computer neer te zetten en je administratie bij te houden. Al die tijd heeft de computer hier goed dienst gedaan, maar ik was de kleur op de gestuukte muur een beetje zat. Ik wilde wat anders. En laat deze ruimte nu een ware metamorfose hebben ondergaan! Kijken jullie even mee? Tijdens de donkere uurtjes... Over de Charles Eames stoel ligt een heerlijk warm schapenvacht... Een mooie bureaulamp van Ikea doet nu dienst als wandlamp. De zware steen die in de voet van de lamp zat hebben we verwijderd. Daarna de snoer korter geknipt en in de voet verwerkt, waarna Marcel gaten in de voet geboord heeft, zodat de lamp simpel op te hangen was. Zeg nou zelf, zo'n aparte lamp zie je toch nergens? En het leuke is:

Stoer met een vleugje romantiek

Wat heb ik lang plezier gehad van de witte druifjes in cappuccino-kopjes  (klik) Gewoon, door geen water te geven, lekker tegendraads!  Op een gegeven moment gingen ze hangen en werd het tijd om deze bolletjes in de tuin te zetten. Volgend voorjaar hoop ik ze weer terug te zien, buiten! Zaterdag ben ik naar de plaatselijke bloemist gegaan waar ik op zoek was naar kleine hyacintbolletjes, het liefst in wit.  In gedachten zag ik dit al voor me: ik zou met witte saus originele terracottapotjes beschilderen en deze één voor één vullen met een enkel hyacintbolletje.  De potjes zou ik drie-op-een-rij op de salontafel zetten. En dat is gelukt, toch miste ik wat... ... een stoer accent met een vleugje romantiek. Dat werd een stuk oud hout.  Voor de romantiek ging ik naar zolder en vond ik een schattig nostalgisch kaartje dat ik laatst bij een bestelling bij Fort Lapin erbij kreeg. Jute touw door het kaartje en om één van de potjes wikkelen en ik geniet als ik op de bank m'n boek a