Doorgaan naar hoofdcontent

Koud!

Maar binnen is het lekker warm en maken we het gezellig


De bol amaryllis (klik) waar ik wéken plezier van heb gehad,  is alweer een tijdje uitgebloeid.
Deze heb ik nu in de schuur gelegd in de hoop weer eens een keer van haar te kunnen genieten. 
En anders is ze als bol zelf heel decoratief!
Van de bloemetjes van de narcissen (klik) had ik minder lang plezier.


Dus werd het tijd om de Intratuin onveilig te maken.


Een potje met witte druifjes gekocht en thuis de bolletjes verdeeld over twee cappuccino koppen.
Om één daarvan heb ik touw omwikkeld voor een stoer accent.
Want ja, het moet niet té lief zijn...!


Een mooie witgekalkte brocante lijst erbij dat ik vorig jaar al had gekocht bij Hennie van Room 17, en ik heb alweer een nieuwe eettafel!


Reacties

  1. Wat staat dat mooi Marjolijn, ik denk dat ik vandaag ook nog maar een paar voorjaarsbollen ga halen!! Heel veel succes morgen, ben erg benieuwd!!

    Liefs, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi!En leuk zo met die lijst.
    Lieve groet Ria

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat leuk en gezellig!
    heerlijk voorjaar!!

    groetjes, Haikey

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wauw wat een prachtige foto's
    complimenten ;-) daar wordt je wel vrolijk van.
    leuk dat je mijn volgt, ik volg jou nu ook en wat een prachtig blog.

    lieve groet,
    Esmeralda

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Leuke styling en foto's. Het is inderdaad echt koud buiten maar het ziet er wel mooi uit met het zonnetje erbij!
    Groet Kiki

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik vind dat heel erg leuk bedacht zo met die lijst om die cappuccino koppen! Het is ook zo heerlijk om het in huis gezellig te maken nu het buiten zo koud is.

    Groetjes,
    Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Winter buiten...maar lente bij je in huis.....genieten hoor.
    Witte druifjes...dat lijkt me nu toch ook eens super! Voor in huis en later leuk in de tuin.....moet dus richting intra tuin :)

    Fijne winterdag

    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hoi Marjolein, hoe gaat het met je herstel ? Hopelijk alles goed, ik zie in ieder geval dat je van alles geniet en dat is een goed teken.

    Lieve groet,
    Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik hoop dit weekend heel even de club "bij Guusje thuis" te kunnen verlaten en wat bollen te gaan halen. Zeker nu we zoveel thuis zijn, kunnen we wel een gezellig sfeertje gebruiken! Vind jouw idee echt heel mooi! Groetjes, Colin

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Leuk idee, dat zo'n lijst niet aan de muur hoeft te hangen is wel duidelijk zo!

    Lieve groet

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Oh wat staat dat leuk in die kopjes. Wat een idee van je. Stoer met dat touw eromheen. Je hebt me weer op een idee gebracht.
    Groetjes, Nancy

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Prachtig, Marjolijn. Gewoon een mooi stilleven. Geef ze weinig tot geen water, dan schieten de stengels ook niet zo de lucht in.
    Ik hoop dat het goed met je gaat!

    Lieve groet,
    Gerry

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hoi Marjolijn,
    Wat mooi staat dat. Geweldig met die witte lijst er omheen. Zo kun je zo´n lijst dus ook goed gebruiken ja...
    Ik heb een amaryllis in een weckpot staan, zonder aarde en zonder water, en ja hoor, er komt nu een lief klein groen puntje omhoog... Ik ga foto´s maken en dan op mijn blog. Ik dacht altijd dat het niet mogelijk was, maar toch...
    Ook heb ik een paar potjes blauwe druifjes gekocht, twee weken geleden al en die in een oude terrine binnen gezet. Het groen is inmiddels enorm gegroeid en neigt al om te hangen. Alleen de bloemetjes moeten nog gaan bloeien, dan zal het wel snel over zijn met die mooie druifjes...
    Hoe gaat het inmiddels met je, nog last van draaierigheid?
    Ik wens je nog een heel fijne avond,
    Lieve groet,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  14. wat een heerlijke bezigheden Marjolijn.. eerst lekker rondstruinen in Intratuin.. daarna leuke decoraties maken.. om daarna lekker te fotograferen en er een mooie post over te maken, helemaal super!!

    ik hoop dat het goed gaat met je oortjes en met jou.. en de vogeltjes komen eraan hoor:))

    fijne avond!
    liefs van Tjits

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Heel leuk hoor!!...succes morgen lieverd...ik denk aan je...xxx..

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat heb je dat leuk gedaan! Zo zie je maar, kopjes kunnen voor heel veel doeleinden gebruikt worden ;) Gaat het goed met je?

    Fijne avond. Lieve groet, Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Leuk man! Twee kopjes, witte druifjes en een brocante lijst maakt een mooi plaatje. Ik zeg missie geslaagd. Fijne avond. Liefs Janneke

    BeantwoordenVerwijderen
  18. KKKKOUD is het zeker, brrrrrr....maar binnen staat het haardvuur lekker aan :-) Heerlijk om dan even naar buiten te gaan voor een frisse neus om vervolgens binnen bij het vuur wat te lezen met een kopje thee (of warme chocomel!) erbij. Je creaties zijn weer mooi en de foto's ook!

    Veel suc6 vandaag met je CI, ik ben razend benieuwd!

    Liefs, Maris

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een reactie hebt achtergelaten, dank je wel!

Tot de volgende keer!

Populaire posts van deze blog

Een wandeling alleen, maar niet eenzaam...

  Afgelopen vrijdag ben ik weer eens alleen gaan wandelen. Dit keer ga ik voor klompenpad Beekweidenpad in Voorst. Navigatie aan in de auto, en al rijdend kom ik uiteindelijk in de buurt van Apeldoorn aan. Al gauw wordt het me duidelijk: ik ben verkeerd genavigeerd. Google Maps op mijn telefoon is wat duidelijker: ik moet nog ruim 20 minuten rijden voordat ik op de plaats van bestemming ben. Verdorie, wat nu? Ik rij een stukje terug, tuur vanuit mijn ooghoeken en zie het welbekende klompenpaden-bordje! Ik stap uit en de kleine lettertjes op het bordje vertellen me dat dit om het Woldermarkerpad gaat. Nooit van gehoord. My best friend Google vertelt me dat dit pad 7 kilometer is. Hmmm... voor vandaag vind ik deze te kort, zeker als je bedenkt dat het eerdergenoemde Beekweidenpad 16 kilometer is. Ik kijk nog even verder op mijn telefoon en zie dat de start van het Avervoorderpad 8 minuten verderop rijden is. Ik besluit hierheen te gaan rijden, zeker als ik ontdek dat de route 13 kilomete

Trapkast annex computerkast

Een echte kast is het natuurlijk niet, de ruimte die nu eindelijk klaar is. Voorheen was het een provisiekast, zo'n kast onder de trap die je veel ziet in (nieuwbouw)huizen. Toen we hier in 2000 heen verhuisden, zag ik al dat zo'n kast goed te gebruiken is om je computer neer te zetten en je administratie bij te houden. Al die tijd heeft de computer hier goed dienst gedaan, maar ik was de kleur op de gestuukte muur een beetje zat. Ik wilde wat anders. En laat deze ruimte nu een ware metamorfose hebben ondergaan! Kijken jullie even mee? Tijdens de donkere uurtjes... Over de Charles Eames stoel ligt een heerlijk warm schapenvacht... Een mooie bureaulamp van Ikea doet nu dienst als wandlamp. De zware steen die in de voet van de lamp zat hebben we verwijderd. Daarna de snoer korter geknipt en in de voet verwerkt, waarna Marcel gaten in de voet geboord heeft, zodat de lamp simpel op te hangen was. Zeg nou zelf, zo'n aparte lamp zie je toch nergens? En het leuke is:

Stoer met een vleugje romantiek

Wat heb ik lang plezier gehad van de witte druifjes in cappuccino-kopjes  (klik) Gewoon, door geen water te geven, lekker tegendraads!  Op een gegeven moment gingen ze hangen en werd het tijd om deze bolletjes in de tuin te zetten. Volgend voorjaar hoop ik ze weer terug te zien, buiten! Zaterdag ben ik naar de plaatselijke bloemist gegaan waar ik op zoek was naar kleine hyacintbolletjes, het liefst in wit.  In gedachten zag ik dit al voor me: ik zou met witte saus originele terracottapotjes beschilderen en deze één voor één vullen met een enkel hyacintbolletje.  De potjes zou ik drie-op-een-rij op de salontafel zetten. En dat is gelukt, toch miste ik wat... ... een stoer accent met een vleugje romantiek. Dat werd een stuk oud hout.  Voor de romantiek ging ik naar zolder en vond ik een schattig nostalgisch kaartje dat ik laatst bij een bestelling bij Fort Lapin erbij kreeg. Jute touw door het kaartje en om één van de potjes wikkelen en ik geniet als ik op de bank m'n boek a