Doorgaan naar hoofdcontent

Schaam me dood!

Ik ben veel te lang niet actief geweest in Blogland en de laatste keer dat ik een post plaatste is alweer ruim een maand geleden!
Ik heb hierbij wél mijn redenen hiervoor min of meer. Zoals jullie in mijn vorige post hebben kunnen lezen is Marcel in september geopereerd en heeft hij nu een cochleair implantaat (CI) in zijn hoofd zitten, waarmee hij straks een stuk beter kan gaan horen dan voorheen, met zijn twee gehoor-apparaten.
 De operatie is prima verlopen en het herstellen hiervan ging sneller dan verwacht. De aansluiting van de apparatuur is twee weken geleden gebeurd. Hierbij is de eerste afstelling geweest; dat wil zeggen dat hiermee voorzichtig de eerste geluiden waar te nemen zijn. Dat viel heel erg tegen. Gék werd Marcel ervan, van al die pieptonen dat alle geluiden maakten. 
Vorige week kreeg hij zijn tweede afregeling, en nu hoort hij langzaamaan steeds meer geluiden. Deze geluiden zijn ook steeds beter waar te nemen. Het is een heel (langzaam) proces, waarmee alles geleidelijk wordt opgebouwd. Hierbij horen ook de zogenaamde revalidatie-dagen. Dan wordt er twee dagen in het Radboud ziekenhuis geoefend. Aankomende week zijn er weer twee van zulke dagen en nu is er gevraagd of ik woensdag met Marcel mee wilde gaan. Ik word dan o.a. geadviseerd hoe ik Marcel kan helpen met het oefenen thuis en met het stimuleren. Het oefenen gaat eigenlijk gewoon elke dag door. Marcel hoort op het moment stukken beter dan voorheen met zijn twee gehoorapparaten, ongelooflijk, alleen weet hij niet wát hij nu hoort. Stel, hij hoort wat en het blijkt het geluid van een waterstraal te zijn, dan moet Marcel eerst gaan ontdekken wát hij hoort, door te gaan kijken en uit te vogelen én waar te nemen hóe zo'n kraan klinkt. Dat betekent dus dat hij op zoek moet gaan naar het geluid door naar de keuken te lopen en tot de ontdekking te komen dat het het water is dat uit de kraan loopt.
Het klinkt heel stom zoals ik het nu neerzet en moeilijk te begrijpen misschien, maar je merkt wel dat het een heel intensief project is.

Marcel heeft een tijdje niet kunnen werken uiteraard, waardoor hij dus thuis heeft gezeten. Hartstikke gezellig allemaal, maar ik ben dan iemand die dan niet uren achter de computer gaat zitten om te gaan bloggen. 
Ook was mijn inspiratie helemaal weg! Zo raar.
Vond ik het voorheen heerlijk om bij anderen te kijken, en reacties achter te laten, zelf posten te plaatsen en reacties te krijgen, de afgelopen weken was dat helemaal weg. Ook kon ik de tijd niet meer vinden om even onderuitgezakt achter mijn bureau te gaan zitten, want... ja, noem maar op... door omstandigheden? Wilde ik te veel? Te druk op het werk, de kinderen, de operatie van Marcel en de tijd erna? 
Misschien wel herkenbaar?

Toch heb ik wel wat anders kunnen doen...!


Een prachtig behang uitgezocht van Hooked on Walls.
We willen met het behang de trapkast gaan behangen. De trapkast is al heel lang een zogenaamde computerkast  waar mijn bureau in staat met daarop de computer. Echt een heerlijke plek om rustig te bloggen en bijvoorbeeld de administratie te doen.
Ik was echter wat uitgekeken op de wanden in die kast. Deze zijn al een aantal jaartjes mosterdgeel (en laat dat nou dé trendkleur zijn in de modewereld!). Best leuk hoor, maar het originele stucwerk zit er nog op en deze is heel grof van structuur.
Tijd voor wat anders!

De meest schitterende behangstalen staan er in het boek.
Kijken jullie even mee?




Prachtige prints komen er tevoorschijn. Zeg nou zelf, het lijkt toch net of je er zelf bent? Tussen de gebouwen?


Er stonden nog veel meer voorbeelden in, maar uiteindelijk is de keus op een soort Chesterfield-bank-achtig behang gevallen.


Uiteindelijk moesten we nog wel dé kleur uit deze vier voorbeelden uitzoeken, maar het is gelukt!


Tadaaa... welke zou het zijn geworden dames?

Het begin is nu gemaakt, de rollen behang zijn gekocht.

Deze post  wordt (graag!) vervolgd.
De volgende keer zien jullie hoe de trapkast cq computerkast is geworden. 
Tot de volgende keer!

Reacties

  1. Ik denk de tweede kleur van boven die licht beige...spannend ik wacht af...liefs van mij...xxx..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Meid je hoeft je absoluut niet te schamen. Dat is het heerlijke van bloggen je hoeft niet, maar je mag....
    En soms zijn andere dingen zoals je mannetje en kids belangrijker. Wat niet wegneemt dat het leuk is om weer wat van je te vernemen.
    En ik denk een van de eerste twee, want volgens mij was je kamer ook licht op de muren...
    Hmmmm, zal eens wat terug kijken.

    Fijne dag verder
    Liefs Lia

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Eerlijk gezegd denk ik ook aan het tweede. Heerlijk dat je er weer bent. Bloggen doe je natuurlijk alleen als je er zin in hebt dat is het leuke eraan. geen verplichtingen.
    groetjes Liliane (op vakantie in Amsterdam)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat fijn weer iets van je te horen Marjolijn. Ik kan mij voorstellen dat je het bloggen even op een laag pitje heb gezet en dat alle aandacht nu naar je man uitgaat. Het lijkt mij vreselijke intensief al die geluiden die nu op hem af komen en dat je ieder geluid dan ook weer moet linken aan iets.
    Dat heeft zijn tijd nodig.
    Wat een prachtig behangboek en wat een mooi behang heb je uitgekozen, ik denk dat het nr.2 van links wordt, het lichte beige behang, althans daar zou ik voor gaan.
    Ben benieuwd wat en hoe het gaat worden.
    Lieve groet, Mea

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ha Marjolein,
    Tijd niet "gesproken".... '-)
    Wat een mooi verhaal en wat een ontdekkingsreis is je mannetje aan het maken, met jullie erbij.
    Het zal denk ik vaak een rare ontdekking zijn als blijkt dat een bepaald geluid eigenlijk "maar" een lekkende kraan is.
    Heel begrijpelijk dat jullie gezinsleven nu zo anders loopt dan normaal.

    Vergeet niet dat bloggen mag maar niet MOET!
    Wat zal woensdag een bijzondere dag zijn voor jullie beide.
    Succes & we spreken elkaar gauw.

    Liefs,

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Nooit hoef je je te verontschuldigen meis, bloggen mag maar moet nooit.
    En zo te lezen vind ik het heel logisch dat je er even geen tijd voor hebt gehad. Je post zet mij weer even met beide benen op de grond. Hoe normaal vind ik het dat ik alles kan horen.

    Bedankt Marjolijn, tot gauw

    Liefs
    Tanja

    BeantwoordenVerwijderen
  7. ha Marjolijn! wat leuk om weer een post van jou te lezen, heel logisch hoor dat je even helemaal niet met bloggen bezig was.. soms spelen er dingen waar je zo door in beslag genomen wordt en dan is er even geen plaats voor bijv. bloggen.

    wat zal het Marcel ontzettend veel energie kosten om telkens weer uit te vinden waar de voor hem nieuwe geluiden vandaan komen!
    succes woensdag voor jullie allebei!!

    wat leuk dat je gaat behangen! ik denk ook dat het de 2e van links wordt.. ben erg benieuwd!

    liefs Tjits

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Heel herkenbaar hoor als je even druk bent met hele andere dingen, dingen die voorgaan. Daar moet je ook de tijd voor nemen. Je gezin staat op de 1e plaats en wij, wij wachten hier wel tot jou tijd er weer is om te bloggen. Maar leuk om weer iets van je te horen.
    Heel veel succes met de trapkast-kamer..

    hele fijne week
    Liefs,

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ah, je bent er weer, ik dacht al, wat is het stil op je blog. Wat een spannende weken hebben jullie achter de rug! Fijn om te horen dat de operatie zo goed geslaagd is! Het zal wel behoorlijk wennen zijn al die (nieuwe) geluiden, en vermoeiend....

    BeantwoordenVerwijderen
  10. O, vergeet ik je behangetje ;-)
    Ik denk dat je de eerste of de tweede hebt gekozen?

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Herkenbare situatie, ik heb ook dit jaar twee maal voor een langere tijd niet geblogged door familieomstandigheden. Ik wens je heel veel sterkte en succes voor de komende week. Ik laat me verrassen welk behangetje hebt gekozen.

    Groet,
    Jeanette

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat fijn weer iets van je te horen, moest laats nog aan je denken. Maar het is toch heel begrijpelijk dat er dan belangrijkere zaken voor gaan. Wat fijn dat het met je mannetje de goede kant op gaat. Maar dat het zoveel om handen heeft is onvoorstelbaar. Het behang ziet er geweldig mooi uit. Het is gecapitonneerd, ik heb er namelijk een boxspring achterwand van en 2 fauteuils. Ik vind het prachtig en alle kleuren zijn even mooi, ben benieuwd....

    Lieve groet,
    Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Dag jongedame (spreekt streng), eindelijk ben je er weer! Andere activiteiten zeg je...ja, een beetje rondhangen in het dorp zu je bedoelen hahaha!!

    Maar ik vind het erg gezellig dat je je gezicht hier weer laat zien, moet je echt vaker doen hoor! En ik ben heel benieuwd naar het resultaat van de computerkast, het wordt vast een plaatje!

    Wens Marcel succes met alles!!

    Lieve groetjes van mij...

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Herkenbaar voor mij wat Marcel nu allemaal mee maakt! Maar geloof me, het went sneller dan je denkt en over een paar maandjes weet je niet beter meer. Ik ben nu ruim een jaar verder en zou niet meer zonder kunnen! :-)

    Eh...ik denk dat je het 2e behang gekozen hebt...alhoewel...de binnenkant van je ''kast'' is een beetje donker...misschien toch de eerste?? Ach...wat je ook kiest, het wordt vast mooi!

    Ik zie je morgen op t werk!

    Liefs, Maris

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ja, daar is ze weer .. leuk!!
    Dat is nogal een intensief proces wat Marcel doormaakt, maar wel fijn dat hij nu al zoveel beter kan horen.

    Ben benieuwd naar je behang; ik gok op de 2e van links. Groetjes, Colin

    BeantwoordenVerwijderen
  16. sjiek!!! de friemel...
    ben benieuwd wat jullie hebben uitgekozen....

    veel succes!
    groetjes manuela

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Je hoeft je nergens voor te schamen hoor! Je hebt wel wat anders aan je hoofd op dit moment en je man is veel belangrijker. Ik denk dat iedereen dat wel begrijpt...Ik heb zelf ook al een poosje niet geblogd, ook ik kamp met mijn gezondheid helaas. Oja, ik denk dat je voor de meest witte gaat!
    groetjes, Marielle

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Hallo Marjolijn,
    Op dit moment kom ik ook niet toe aan reacties achterlaten bij iedereen, wat ik eigenlijk wel gewend ben... Druk met werk, druk met onze kast en veel verjaardagen deze tijd, dus de vrije tijd is snel op.
    Wat een indrukwekkend verhaal over Marcel. Ik kan me natuurlijk niet echt voorstellen hoe het is om slechthorend te zijn, maar ik heb toch wel een idee dat dit heel intens is allemaal. Onlangs hebben wij op het werk een workshop ´Ervaar het maar´ gehad (ik werk met mensen met een verstandelijke beperking) en dat hield in dat we met dichte ogen een ruimte binnen werden geleid en dan zijn alle geluiden ineens heel veel sterker, terwijl je ook niet goed weet wat je hoort... Een van mijn clienten is blind, dus dit helpt om een beetje beter te begrijpen wat hij ervaart... Heel anders natuurlijk dan wat jullie ervaren, maar toch... Soms neem je zoveel voor lief...
    Ik ben erg benieuwd naar je computerkamer, ik denk dat je hebt gekozen voor de tweede kleur van links, maar daar zal ik wel helemaal naast zitten... haha...
    Ik wens jullie allemaal een heel fijne avond,
    Groetjes,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Gezellig dat je er weer bent! Wat een verhaal over Marcel; kan mij voorstellen dat het inderdaad erg intensief is om onbekende geluiden te herkennen; een langdurig proces, maar hopelijk gaat het steeds wat beter! Je behang ziet er mooi uit (de 1e ???) ben dan ook benieuwd naar het vervolg.

    Lieve groet, Miranda

    ps. En schamen is natuurlijk nergens voor nodig, je gezin blijft toch op de eerste plaats staan!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Hallo Marjolein,
    Leuk dat je er weer bent, ja soms zijn andere dingen belangrijker en kom je niet aan je eigen dingen toe, maar dat begrijpen we allemaal! Ik denk dat je voor het eerste behangetje bent gegaan, de grijze...gezien je interieur of zit ik ernaast! Bedankt voor je eerlijke mening;) ik ga gewoon kijken op MP voor een andere stoel en zet dan deze erop! Weg stoel, ben er nu klaar mee! Nu manlief nog overtuigen...Groetjes Greta

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een reactie hebt achtergelaten, dank je wel!

Tot de volgende keer!

Populaire posts van deze blog

Een wandeling alleen, maar niet eenzaam...

  Afgelopen vrijdag ben ik weer eens alleen gaan wandelen. Dit keer ga ik voor klompenpad Beekweidenpad in Voorst. Navigatie aan in de auto, en al rijdend kom ik uiteindelijk in de buurt van Apeldoorn aan. Al gauw wordt het me duidelijk: ik ben verkeerd genavigeerd. Google Maps op mijn telefoon is wat duidelijker: ik moet nog ruim 20 minuten rijden voordat ik op de plaats van bestemming ben. Verdorie, wat nu? Ik rij een stukje terug, tuur vanuit mijn ooghoeken en zie het welbekende klompenpaden-bordje! Ik stap uit en de kleine lettertjes op het bordje vertellen me dat dit om het Woldermarkerpad gaat. Nooit van gehoord. My best friend Google vertelt me dat dit pad 7 kilometer is. Hmmm... voor vandaag vind ik deze te kort, zeker als je bedenkt dat het eerdergenoemde Beekweidenpad 16 kilometer is. Ik kijk nog even verder op mijn telefoon en zie dat de start van het Avervoorderpad 8 minuten verderop rijden is. Ik besluit hierheen te gaan rijden, zeker als ik ontdek dat de route 13 kilomete

Trapkast annex computerkast

Een echte kast is het natuurlijk niet, de ruimte die nu eindelijk klaar is. Voorheen was het een provisiekast, zo'n kast onder de trap die je veel ziet in (nieuwbouw)huizen. Toen we hier in 2000 heen verhuisden, zag ik al dat zo'n kast goed te gebruiken is om je computer neer te zetten en je administratie bij te houden. Al die tijd heeft de computer hier goed dienst gedaan, maar ik was de kleur op de gestuukte muur een beetje zat. Ik wilde wat anders. En laat deze ruimte nu een ware metamorfose hebben ondergaan! Kijken jullie even mee? Tijdens de donkere uurtjes... Over de Charles Eames stoel ligt een heerlijk warm schapenvacht... Een mooie bureaulamp van Ikea doet nu dienst als wandlamp. De zware steen die in de voet van de lamp zat hebben we verwijderd. Daarna de snoer korter geknipt en in de voet verwerkt, waarna Marcel gaten in de voet geboord heeft, zodat de lamp simpel op te hangen was. Zeg nou zelf, zo'n aparte lamp zie je toch nergens? En het leuke is:

Stoer met een vleugje romantiek

Wat heb ik lang plezier gehad van de witte druifjes in cappuccino-kopjes  (klik) Gewoon, door geen water te geven, lekker tegendraads!  Op een gegeven moment gingen ze hangen en werd het tijd om deze bolletjes in de tuin te zetten. Volgend voorjaar hoop ik ze weer terug te zien, buiten! Zaterdag ben ik naar de plaatselijke bloemist gegaan waar ik op zoek was naar kleine hyacintbolletjes, het liefst in wit.  In gedachten zag ik dit al voor me: ik zou met witte saus originele terracottapotjes beschilderen en deze één voor één vullen met een enkel hyacintbolletje.  De potjes zou ik drie-op-een-rij op de salontafel zetten. En dat is gelukt, toch miste ik wat... ... een stoer accent met een vleugje romantiek. Dat werd een stuk oud hout.  Voor de romantiek ging ik naar zolder en vond ik een schattig nostalgisch kaartje dat ik laatst bij een bestelling bij Fort Lapin erbij kreeg. Jute touw door het kaartje en om één van de potjes wikkelen en ik geniet als ik op de bank m'n boek a