Doorgaan naar hoofdcontent

Tikkie!


Ook ik ben onlangs 'ge-tagt' en wel door Miranda van 't Schuurtje.
Ik moest wel even kijken wat hier nou precies de bedoeling van was, want ik ben al een tijdje niet heel actief in Blogland, loop dus wat achter en dat heeft zo zijn redenen.
Maar goed, al lezende ontdekte ik dat ik 10 dingen over mezelf mag vertellen.

Eén van de redenen dat het hier even stil is, is het feit dat mijn vriend kortgeleden geopereerd is.

Dan komen we gelijk bij punt nummer 1:

Wat niet iedereen weet, hier in Blogland, is het feit dat zowel mijn vriend Marcel als ik slechthorend zijn. We dragen zowat ons hele leven hoorapparaten en omdat de wetenschap en techniek zich steeds verder ontwikkelen en de mogelijkheid is ontstaan om beter te kunnen horen middels een CI (Cochleair Implantaat), zijn we in aanmerking gekomen om zo'n operatie te ondergaan.
Marcel loopt wat dat betreft, iets voor op dat traject en afgelopen maandag is hij geopereerd. Hij loopt momenteel met een enorme tulband aan verband rond, hij lijkt wel een Arabier :-)

2:
Ik geloof dat sommige van jullie wel weten dat ik van heel lekker eten houd!
Ik ben gek op koken en bakken en probeer heel graag recepten uit, tot genoegen van iedereen, maar... niet altijd!


3:
Ondanks dat ik een smulpaap ben en nóóit een dag oversla zonder dat ik een stuk chocola heb gegeten, zorg ik er ook altijd voor dat ik heel gezond eet.
Fruit & groente: élke dag!
Kijk, als ik thuis eens de friteuse aan heb om frietjes te bakken, zorg ik tóch dat er groente op het menu staat, in de vorm van een salade of gekookte groente als doperwtjes, sperzieboontjes, winterpeen of rode kool.


4:
Eigenlijk moet ik (van mezelf) gezond eten, want ik loop 2 á 3 keer in de week hard, soms 7 kilometer, soms 10, dus je begrijpt wel dat ik zoiets niet kan blijven volhouden als ik niet mijn dagelijkse portie voedingsstoffen en vitaminen&mineralen binnenkrijg.
Gelukkig is deze 'fobie' niet zo uit de hand aan het lopen dat ik allerlei multi-vitaminen-pillen slik e.d.
Ik voel me gewoon beter als ik gezond eet! Maar daarnaast... snoepen en snacken kan ik net zo goed!


(Een dag geen stuk BonBonBloc van Cote d'Or gegeten, is een dag niet geleefd!)

5:
Ik heb het nog nooit verteld op mijn blog, en nog nooit wat laten zien, maar ik ben gék op mode. Er zijn soms perioden dat ik elke week aan het shoppen ben. Ik mix stukken van bijvoorbeeld de H&M, Vero Moda, Only en Esprit met wat duurdere items. Zo is G-star bij mij favoriet voor de spijkerbroeken. En heb ik in de kast een zijden jurk hangen van Calvin Klein (die ik overigens bijna nooit draag).
Miskopen doe ik zelden, maar eens in het jaar mest ik mijn kledingkast uit en geef ik kleren aan mijn vriendin weg.
Zij blij, ik blij.
Van accessoires ben ik ook niet vies, heb thuis jasjes hangen in allerlei soorten, en het liefst heb ik wel 50 paar schoenen en laarzen in de kast staan. (Al komt het aantal wat ik bezit aardig in de buurt :-))
Mijn stijl is heel afwisselend. De ene keer heel stoer, dan draag ik bijvoorbeeld een tuinbroek, met daaronder een shirt met Bretonse streep en stoere stappers en de andere dag wat vrouwelijker, bijvoorbeeld een stippenbloesje met ruches, met daaroverheen een colbert met opgerolde mouwen, in combinatie met een wat stoerdere cargobroek en hooggehakte enkellaarsjes.
Ik hou het meest van de combinatie vrouwelijk en stoer. Rokken draag ik niet gauw, vraag me niet waarom, maar op één of andere manier voel ik me daar wat te lang voor (ik ben 183 cm).
Mijn kinderen worden ook volgens de laatste mode gekleed. Wél altijd praktisch, dus ze dragen geen kleding die niet tegen een stootje kunnen.


Ik ga maar verder naar punt 6, want ik merk dat ik nog uren kan kwekken over mode.
Hoewel het bloggen op dit moment een beetje op een laag pitje staat, vind ik het wél ontzettend leuk. Alleen, het is nóg leuker als je er echt de tijd voor hebt. En dat heb ik lang niet altijd, helaas. Je blijft bezig met de kinderen, het huishouden, je partner, je sociale leven, sporten, noem maar op.
Soms moet je gewoon keuzes maken!
Maar, ik ben blij dat ik hier in februari 2011 mijn eigen blog ben gestart. Zó fijn om leuke en bovenal lieve reacties te krijgen, van bloggers die je helemaal niet kent, maar aan de andere kant ook weer wel!
Bloggen: als ik tijd over heb, is dat één van mijn favoriete bezigheden.

7:
Ook beslist een favoriete bezigheid van mij: lezen!
Ik lees elke dag wel een stuk in een boek waar ik op dit moment mee bezig ben.
Ik heb veel goede en mooie boeken gelezen, maar drie boeken staan wel heel hoog genoteerd op mijn lijstje:
Een Keukenmeidenroman van Kathryn Stockett, Haar naam was Sarah van Tatiana de Rosnay en van de schrijver Khaled Hosseini het boek: Duizend schitterende zonnen. Deze boeken hebben me heel erg aangegrepen.
Ik hou van het gevoel dat je soms zó kan worden meegesleept in het verhaal dat je het boek het liefst in één ruk uit wil lezen!


8:
's Avonds doe ik niet veel. Althans, dat heb ik mezelf opgelegd.
Ik ben van Sterrenbeeld een echte Tweeling en één van de (vervelende) eigenschappen is toch wel het feit dat ze niet stil kunnen zitten en afleiding nodig hebben. Daardoor ben ik overdag best druk en altijd bezig en dat gaat prima af, maar als ik dat 's avonds ook doe, ben ik over een tijd aan het eind van mijn Latijn.
Daarom lees ik dan 's avonds en kijk ik ook erg graag televisie.
Heerlijk, even verstand op nul, blik op 'oneindig'.
Overigens, doe ik verder niks met horoscopen en heb ik er verder ook niks mee. Maar blijf het zo grappig vinden dat zowat alle goede én slechte eigenschappen van de Tweeling, in het persoontje Marjolijn te vinden is.



9:
Ik ben trots op het feit dat ik, ondanks mijn handicap, teamleidster ben van een afdeling op een groot laboratorium.

10:
Komen we op het laatste punt, maar ik heb nog zoveel meer te vertellen!
Ik 'prop' het maar bij elkaar.
Mijn allergrootste passie is natuurlijk mijn gezin, mijn vriend Marcel met wie ik al 16 jaar samen ben. We zijn niet getrouwd overigens. De eerste 10 jaar lekker met z'n tweetjes, wat ik nooit had willen missen en daarna kwamen er nog twee mannen in ons leven: Jeroen van zes en Stijn van bijna vijf. Een leven zonder hen allemaal kan ik me absoluut niet indenken!

Oostenrijk, 2009
Waar ik ook erg van hou is rust. Soms is mijn drang zo groot dat ik kan snakken naar een heerlijke rustgevende wandeling in het bos. Of in de vrije natuur. Een favoriet vakantieland van mij is Oostenrijk. De bergen in en de frisse lucht opsnuiven. En genieten van het uitzicht. Je hoofd leegmaken.
 Dat leegmaken gaat ook overigens ook erg goed als ik aan het hardlopen ben.
Ik kan ook erg genieten van onze tuin die we in 2006, vlak voordat Stijn geboren werd, helemaal opnieuw hebben aangelegd. Was het eerst een wilde, cottage-achtige tuin waarin van alles groeide en bloeide, is het nu een wat strakkere, symmetrische tuin geworden.
Ook in huis is het één en ander veranderd. Ik merk dat ik neig naar rust en eenvoud. Daarom voel ik me op het moment erg lekker in ons huis. Alles klopt gewoon, de kleuren, de opstelling. Rust.


Nu is het de bedoeling dat ik meedoe met tikkertje spelen en de tag doorgeef aan nog vijf andere blogdames.
Ik heb besloten om hier niet aan mee te doen. Ten eerste hou ik niet zo van die 'doorgeef-dingen' en ten tweede ben ik bang dat ik anderen voor het hoofd stoot als ik ze niet vraag.
Dus bij deze laat ik het.

Ik hoop desondanks, dat jullie het leuk vonden om meer over mij te weten te komen. 

Miranda, dankjewel!

Binnenkort ben ik er weer, jullie blogjes bijlezen!

Liefs, Marjolijn.











Reacties

  1. De tags vind ik elke keer weer een openbaring, ook bij jou!! Wat spannend dat jullie voor CI in aanmerking komen en dat Marcel zelfs al geopereerd is!! Is het al helemaal aangebracht en kan hij er nu ook al iets van merken of komt dat later pas?

    Gezond en chocola lijkt mij overigens een hele goede combinatie hihi!! Maar ik neig soms meer naar chocola, al ben ik gek op fruit :-)!

    Erg leuk om meer van je te lezen Marjolijn!!

    Lieve groetjes, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooi bericht! En wat goed dat jullie allebei voor deze operatie in aanmerking komen. Mijn man is jaren geleden geopereerd, hij had otosclerose aan beide oren.
    Sterkte en hopelijk veel succes! Groetjes, Inge

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb met plezier je item gelezen, toch is het leuk om iets meer te weten van degene die achter het blog zit. Leuk om te lezen dat jij ook behoorlijk lang bent, ik ben 1.87m. Ik wens je alle succes met de operaties die eraan komen.

    Groet,
    Jeanette

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een (h)eerlijke post lieve Marjolijn en wat leuk je op deze manier wat beter te leren kennen.
    Wat fijn dat de medische technieken zou vooruit gaan en jullie nu in aanmerking voor CI komen. Ik hoop dat dit voor jullie beiden goed uitpakt.
    Je liefde voor lekker èn gezond eten deel ik met je, ohhh.....chocolade, wat heerlijk. Maar ik kan van een salade of portie fruit ook genieten.
    Je bent een bezige dame, ik wist niet dat dit van toepassing was op het sterrenbeeld Tweeling, mijn man is nl. ook Tweeling.
    Het enthousiasme waarmee je hier alles verteld maakt het plezierig om te lezen.
    Fijne avond en een lieve groet, Mea

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ook ik vond het erg leuk om wat meer over je te weten, ook al volg ik je blog al een tijdje! Maar je laat natuurlijk maar een deel van je zelf zien...
    De boeken van Tatjana de Rosnay zijn ook mijn favoriet en Duizend schitterende zonnen heb ik ook in een ruk uitgelezen...En dat van de mode volgen hebben we ook wel gemeen!
    Spannend zo'n operatie lijkt me, voor jou ook nog straks dus. Zijn jullie kinderen ook slecht horend of niet? Hoop op een snel herstel voor je vriend en een goed resultaat!:) Groetjes Greta

    BeantwoordenVerwijderen
  6. wat leuk om ook jou wat beter te leren kennen Marjolijn! wat spannend voor jullie om allebei deze operatie te ondergaan.. zou het dan als de operatie goed lukt,misschien mogelijk zijn om zonder gehoorapparaat te kunnen? en zijn jullie jongens ook slechthorend?

    ik deel je liefde voor lekker eten.. lezen.. rust.. alleen deze 3 dingen vormen al een ideale combinatie haha:))

    ik wens je een lekkere rustige avond!
    lieve groetjes van Tjits

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik heb gewerkt in het LUMC bij een arts die die operaties uitvoerde. Hij heeft het mij toen helemaal uitgelegd, er was een collega die ook geopereerd was en ik vond de verhalen zo mooi die zij vertelde, dat er een wereld open was gegaan voor haar.
    Superspannend voor jullie Marjolijn, ik duim met je mee.

    Verder is het leuk om je zo weer ietsje beter te leren kennen.

    Pas goed op jezelf.
    Liefs
    Tanja

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Leuk Marjolijn dat je meedoet! Heftig dat jullie beide slechthorend zijn, wel fijn dat er steeds nieuwe ontwikkelingen zijn op dit gebied; ik wens jullie beide dan ook sterkte toe bij de operaties/herstel. Knap dat je een paar keer per week hardloopt; dan is je chocoladeverslaving wel in balans ;)

    Liefs,Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Zo te lezen hebben we best wat gemeen met elkaar: ben ook een tweeling, ben ook lang (1.82) die boeken die je opnoemt heb ik OOK gelzen en vond ik heel erg mooi. Ja en dat niet stil kunnen zitten komt me OOK al bekend voor hihi.

    Groetjes van Marian

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Leuk, leuk ...... je inspireert me hoor , ben ook aldoor van plan om te gaan lopen (rennen dan he ...) ooit ook gedaan maar op dit moment kan ik het 'begin niet vinden' Dus als je DE tip hebt , graag !

    Leuk om al die eigenschappen hier te lezen , je hebt een leuk gezin en jullie staan geweldig op de foto samen >

    Heb deze post met veel plezier gelezen .

    welterusten alvast , hartelijke groet Gea

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik vond het heel erg leuk !! heb genoten hoor.....liefs van mij...xxx...

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hallo Marjolein,
    Wat leuk om je zo wat beter te leren kennen. Slechthorend zijn, dat is best heftig. Wat ontzettend fijn dat jullie allebei voor die operatie in aanmerking zijn gekomen. Ik duim voor jullie allebei! Dan vraag ik me ook gelijk af hoe het zit met jullie jongens...? je passie voor chocolade herken ik, al doe ik er niets mee (meestal, want dan gaat het fout met me...). Hardlopen heb ik nooit gedaan, wel wandelen, ik heb 6 en 5 jaar geleden de Nijmeegse vierdaagse gelopen... Maar op dit moment loop ik niet zo veel meer, zou ik eigenlijk wel weer moeten doen...
    Marjolein, ik wens je een heel fijne dag,
    Groetjes,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hoi Marjolijn, wat ben jij een sterke vrouw die weet wat ze wil kan en goed voor haar is. Daar moet je trots op zijn. Het is best een hele openbaring he om zo van alles over jezelf te vertellen. Wat leuk dat je zo in to mode bent, misschien toch een keer een post over plaatsen. Lezen dat is echt ontspannen al zijn de boeken die je aangrijpen vaak ook heel intens. Wens je man veel beterschap en ik hoop op een voorspoedig herstel.

    Lieve groet,
    Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ja, het klopt helemaal wat je schreef, precies zoals ik jou ken! :-)

    Fijn weekend alvast!

    Maris XXX

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Groetjes van een eveneens slechthorende, chocolade etende en nooit stilzittende Tweeling :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Leuke all-about-me blog en superspannend dat jullie allebei in zo'n CI-traject zitten, hopelijk met positief resultaat voor jullie beiden ... enne die chocolade ... heerlijk herkenbare verslaving! Groetjes, Colin

    BeantwoordenVerwijderen
  17. De blonde is Iris.....en is bijna 12..in dec....en trevor word 7 in nov...groetjes xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Beautiful BLOG thank you for the amazing photos!

    Im your new follower...

    Lots of LOVE from switzerland
    Jacqueline ♡

    http://jacquelineswhitehome.blogspot.com/

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een reactie hebt achtergelaten, dank je wel!

Tot de volgende keer!

Populaire posts van deze blog

Een wandeling alleen, maar niet eenzaam...

  Afgelopen vrijdag ben ik weer eens alleen gaan wandelen. Dit keer ga ik voor klompenpad Beekweidenpad in Voorst. Navigatie aan in de auto, en al rijdend kom ik uiteindelijk in de buurt van Apeldoorn aan. Al gauw wordt het me duidelijk: ik ben verkeerd genavigeerd. Google Maps op mijn telefoon is wat duidelijker: ik moet nog ruim 20 minuten rijden voordat ik op de plaats van bestemming ben. Verdorie, wat nu? Ik rij een stukje terug, tuur vanuit mijn ooghoeken en zie het welbekende klompenpaden-bordje! Ik stap uit en de kleine lettertjes op het bordje vertellen me dat dit om het Woldermarkerpad gaat. Nooit van gehoord. My best friend Google vertelt me dat dit pad 7 kilometer is. Hmmm... voor vandaag vind ik deze te kort, zeker als je bedenkt dat het eerdergenoemde Beekweidenpad 16 kilometer is. Ik kijk nog even verder op mijn telefoon en zie dat de start van het Avervoorderpad 8 minuten verderop rijden is. Ik besluit hierheen te gaan rijden, zeker als ik ontdek dat de route 13 kilomete

Trapkast annex computerkast

Een echte kast is het natuurlijk niet, de ruimte die nu eindelijk klaar is. Voorheen was het een provisiekast, zo'n kast onder de trap die je veel ziet in (nieuwbouw)huizen. Toen we hier in 2000 heen verhuisden, zag ik al dat zo'n kast goed te gebruiken is om je computer neer te zetten en je administratie bij te houden. Al die tijd heeft de computer hier goed dienst gedaan, maar ik was de kleur op de gestuukte muur een beetje zat. Ik wilde wat anders. En laat deze ruimte nu een ware metamorfose hebben ondergaan! Kijken jullie even mee? Tijdens de donkere uurtjes... Over de Charles Eames stoel ligt een heerlijk warm schapenvacht... Een mooie bureaulamp van Ikea doet nu dienst als wandlamp. De zware steen die in de voet van de lamp zat hebben we verwijderd. Daarna de snoer korter geknipt en in de voet verwerkt, waarna Marcel gaten in de voet geboord heeft, zodat de lamp simpel op te hangen was. Zeg nou zelf, zo'n aparte lamp zie je toch nergens? En het leuke is:

Stoer met een vleugje romantiek

Wat heb ik lang plezier gehad van de witte druifjes in cappuccino-kopjes  (klik) Gewoon, door geen water te geven, lekker tegendraads!  Op een gegeven moment gingen ze hangen en werd het tijd om deze bolletjes in de tuin te zetten. Volgend voorjaar hoop ik ze weer terug te zien, buiten! Zaterdag ben ik naar de plaatselijke bloemist gegaan waar ik op zoek was naar kleine hyacintbolletjes, het liefst in wit.  In gedachten zag ik dit al voor me: ik zou met witte saus originele terracottapotjes beschilderen en deze één voor één vullen met een enkel hyacintbolletje.  De potjes zou ik drie-op-een-rij op de salontafel zetten. En dat is gelukt, toch miste ik wat... ... een stoer accent met een vleugje romantiek. Dat werd een stuk oud hout.  Voor de romantiek ging ik naar zolder en vond ik een schattig nostalgisch kaartje dat ik laatst bij een bestelling bij Fort Lapin erbij kreeg. Jute touw door het kaartje en om één van de potjes wikkelen en ik geniet als ik op de bank m'n boek a