zaterdag 24 december 2011

Lieve Jeroen,

Vandaag, 24 december 2011, is het zeven jaar geleden dat jij uit mama's buik kwam.
's Middags, toen ik naar Oprah zat te kijken, begonnen de weeën.
Gauw naar boven, naar je kamertje, om de foto te maken die je hieronder ziet.
Was het eerst licht gerommel in mama's buik, al snel ging dat over in pijnlijke steken.
Papa en mama gingen een wandelingetje maken in de hoop dat dat verlichting gaf.



Maar nee, bij thuiskomst de verloskundige gebeld.
Al snel bleek dat je in het vruchtwater had gepoept, dus we moesten snel naar het ziekenhuis, waar we rond 20.00 uur aankwamen.
En toen ging het snel, heel snel.
Aanvankelijk zat je klem tijdens het persen, maar na even doorbijten was je er:
op Kerstavond geboren, om 22.30 uur: ons Jeroentje.
Een pracht van een kereltje, met een flinke bos zwart haar.



Wat waren we blij met je!
En wat ZIJN we blij met je!

En vandaag... vier je alweer je zevende verjaardag...
We zijn trots op je!

Van harte, lieve Jeroen!





Liefs, papa en mama en natuurlijk van je broertje Stijn.



Via deze weg wil ik jullie hele fijne kerstdagen toewensen!

Geniet van elkaar en al het moois om je heen.

Tot gauw!




woensdag 21 december 2011

Amaryllis in een spintvat (2)

Zoals jullie weten kreeg ik laatst van mijn ouders een amaryllis-bol (klik).
Veel dames in Blogland leggen de bol voor de sier neer en laten deze niet uitlopen.
Ik moet zeggen dat zo'n bol op zich ook al erg mooi is, maar aangezien ik vreselijk nieuwsgierig van aard ben, had ik deze dus mooi in dit spintvat gezet om de bol eens flink te laten uitlopen.
Ik kon de bloemen er wel uit kijken!
En moet je nou eens kijken, wat een schitterende bloemen er zijn ontstaan.


Als je goed kijkt, schiet er een tweede bloemstengel omhoog.


Met een beetje geluk zal ik nog twee weken van dit tafereel kunnen genieten!

zondag 18 december 2011

DIY: dennenappels

In een andere post (klik) vertelde ik dat we een tas vol met dennenappels hadden geraapt.
Dennenappels lenen zich heel goed om te decoreren, op allerlei manieren.
Twee weken terug heb ik een emmer witte saus en een kwast van zolder gehaald en ben aardig wat dennenappels gaan beschilderen.
Het was een klusje van niks, maar ik vind het resultaat wel heel groots:


De afwerpstang heb ik bij Nouveau Vivre in Valburg gekocht tijdens de blog-meeting van enkele weken terug.
Als je zo van Zweden houdt als ik, mag deze niet ontbreken in je huis!


Doe je de dennenappels en de stang in een mooi verweerde emaille schaal, ja, dán maakt dat het plaatje wel helemaal compleet.


De kleuren, de grillige vormen: alles past bij elkaar...

woensdag 14 december 2011

Subtiel kerst-hoekje

Natuurlijk hebben we in ons huis niet alleen de kerstboom staan.
Van verschillende hoekjes in de woonkamer maak ik subtiele kersthoekjes.
Dit is er één van:


Dit dienblad met de glazen vaasjes cq kandelaars hebben jullie al eerder gezien (klik).
Moest dit dienblad eerder een herfst-tafereeltje voorstellen; nu heb ik wat dingen weggehaald en nieuwe toegevoegd.


Heel simpel allemaal:


Een dennenboom takje uit het bos heb ik aan de lijst gehangen, samen met een lief zilverkleurig kerstmannetje eraan.
Zilverkleurige kerstballen met mooi lint eraan: meer heb je niet nodig!


Hallo, ben ik in beeld? ☺

Erg leuk om te zien hoe iedereen zo bezig is met het huis te versieren.
Sommige met blingbling, weer andere heel simpel en puur.
Ik vind ze allemaal even mooi!


zondag 11 december 2011

Kerstboompje anders

Gisteren hebben we onze 'kerstboom' opgetuigd en Jeroen en Stijn hielpen maar al te graag mee!


Kerstboom tussen haakjes, want een echte kerstboom is het natuurlijk niet.
Dit jaar wilde ik het anders en dus heb ik wat takken van de Japanse Esdoorn in de tuin afgeknipt en ze in een stoere melkbus met zand gestoken. 


De takken zijn behangen met alleen witte en zilverkleurige kersthangers en een enkel rendiertje van zink.


Het licht van de lampjes kan zo alle kanten op.
En dat geeft deze hoek in de woonkamer een fris en transparant geheel.


Ik denk ook niet dat ik dit 'kerstboompje anders', op 1 januari weer op ga ruimen!
Wat mij betreft is dit een blijvertje, voorlopig...

woensdag 7 december 2011

Een klein beetje kerst in huis

Ook hier in huis ben ik langzaam aan het schuiven met spulletjes zodat de kerstdecoraties de overhand gaan krijgen.


Een kerstboompje met weinig opsmuk in een rubberen pot met daarnaast wat waxinelichtjes.
Daarboven heb ik een wit rendier-hoofdje opgehangen.
Onder de tafel een rubberen mand gevuld met haardblokken.


Dat we geen haard hebben: dat vooral terzijde! ☺

maandag 5 december 2011

Amaryllis in een spintvat

Al een week loop ik met een oogontsteking rond aan beide ogen en kon daardoor ook niet werken.
Ik werd laatst door mijn ouders verwend en kreeg zo'n mooie Amaryllis.


Vorige week kwam mijn bestelling binnen en daar zat dit spintvat bij.
Oplettende bloggers weten dat deze (uit de verkoopblog) van Gea van G-style komt.
Dus jullie raden het al: de Amaryllis moest en zou het spintvat in!


Tijdens een boswandeling laatst hebben we een tas vol met dennenappels geraapt.
Rond deze tijd van het jaar vind ik het erg leuk om ermee te decoreren.
Ik heb dus een paar dennenappels in het vat gelegd om de aarde te bedekken.
Maar je kan er veel meer mee doen, maar dat laat ik in een volgende post zien.


Het gaat hard, deze Amaryllis stijgt boven alles uit!
Ik kan niet wachten totdat deze haar bloem laat zien...

vrijdag 2 december 2011

In de aanloop naar pakjes-avond...

...heerlijke speculaasbrokken maken.


En geen gewone, nee, met stukken pure chocolade!
Het simpele recept wil ik graag met jullie delen:



{Speculaasbrokken met chocoladestukjes}

400 gram zelfrijzend bakmeel
4 eetlepels speculaaskruiden
half theelepeltje zout
200 gram bruine basterdsuiker
200 gram koude roomboter, in kleine stukjes
6 eetlepels melk
200 gram pure chocolade, in stukjes gehakt

Zeef het bakmeel boven een kom en doe er de speculaaskruiden, zout, basterdsuiker en boter bij.
Mix met twee messen en daarna met koude handen tot een kruimelig deeg.
Voeg de melk toe en kneed tot een soepel deeg.
Kneed de chocolade door het deeg en verpak het in plastic folie. 
Laat het minimaal een half uur opstijven in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht tot een dikke lap van ongeveer 1 cm en leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Bak de speculaas in ongeveer 20-30 minuten bruin.
Laat het afkoelen en breek het daarna in... brokken!

De ingrediënten kunnen ook gebruikt worden om er pepernoten van te maken, maar dan zou ik de chocolade weglaten ☻



Leuk om ze te serveren in een servettenhouder.
Zoals deze: het Dalapaardje kochten we in Zweden.